KAKŠNE SO SANJSKE PRVOMAJSKE POČITNICE SLOVENCEV? Zdaj je jasno, od kod gneča na obali!

Slovenija

Prvomajski sanjski oddih bi doma preživelo 12 odstotkov Slovencev, je pokazala raziskava inštituta Mediana. 39 odstotkov vprašanih je, kljub temu, da bi lahko izbrali katero koli točko na zemljevidu, navedlo, da bi sanjske prvomajske počitnice preživeli znotraj Slovenije, so še ugotovili na inštitutu.

Na inštitutu za raziskovanje trga in medijev Mediana so pred prihajajočimi prvomajskimi prazniki raziskovali, kakšne bi bile sanjske prvomajske počitnice prebivalcev Slovenije. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, se je kljub temu, da so pričakovali več sanjskih eksotičnih destinacij, izkazalo, da tako razmišlja le peščica.

Dva odstotka vprašanih bi svoje počitnice najraje preživela nekje v velikih evropskih mestih, anketirani so najpogosteje navedli Barcelono, Beograd in Dunaj.

Da je možno prvomajski sanjski oddih preživeti doma, meni 12 odstotkov vprašanih. 39 odstotkov vprašanih bi izbralo destinacije znotraj Slovenije, od tega devet odstotkov destinacije na slovenski obali, trije odstotki bi se odločili za slovenske gore, dva odstotka pa za Bled.

Poleg že navedenih destinacij so vprašani v kategoriji "drugo" najpogosteje navajali še Logarsko dolino, Bovec, Prekmurje in Veliko Planino. Javnomnenjsko anketo je Mediana izvedla med 19. in 22. aprilom s spletnim in telefonskim anketiranjem. V raziskavi je sodelovalo 714 polnoletnih prebivalcev Slovenije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija