KAKŠNA BO ODLOČITEV KOPRSKEGA SODIŠČA V PRIMERU KLUBA MARINA? Zlorabe prostitucije osumljeni tudi Novogoričanki in deset Šempetrcev

Kronika

Tožilstvo je po odmevni kriminalistični akciji v klubu Marina v Ajševici pri Novi Gorici na koprsko sodišče vložilo zahtevo za preiskavo zoper 19 ljudi. Sodišče o zahtevi še ni odločilo, piše Večer. Spomnimo, kriminalisti so akcijo izvedli konec januarja letos, zaradi suma trgovine z ljudmi, zlorabe prostitucije in neupravičenega prometa z mamili, ki naj bi se odvijala v klubu Marina.

Po ocenah specializiranega državnega tožilstva (SDT) naj bi spolne usluge v klubu Marina ponujalo najmanj 413 deklet. Mariborsko podjetje Cratos naj bi s tem pridobilo 14 milijonov evrov premoženjske koristi. Koprsko sodišče po podatkih Večera še ni odločilo o zahtevi za preiskavo zoper 19 osumljencev in eno pravno osebo. Po navedbah Večera je sodišče po zaslišanju pri preiskovalni sodnici odredilo pripor za 39-letnega D.Š. in 50-letnega J.K. iz Spodnje Korene pri Dupleku, V.T., A.D., R.S. in M.A.S. Njihovi odvetniki so se na odločitev sodišča pritožili, a neuspešno, saj navedeni ostajajo v priporu.

Klub Marina so na Ajševici odprli leta 2014. Tožilstvo meni, da zaradi bližine Italije, kjer je zanimanje za tovrstne klube večje. Spolne usluge naj bi ponujala dekleta iz Romunije, Ukrajine, Albanije in iz držav nekdanje Jugoslavije. D.Š. in J.K. naj bi najela tudi igralnico Paquito v Volčji Dragi, kjer so bila dekleta nastanjena. Tako J.K. kot D.Š. naj bi delovala bolj v ozadju, V.T. pa naj bi delala po njunih navodilih, piše Večer.

Direktorica kluba je bila 52-letna V.T. iz Nove Gorice. D.Š. naj bi postavil spletno stran, preko katere so dekleta novačili za delo v klubu – pod pretvezo opravljanja masaž. 49-letni R.M. iz Šempetra pri Gorici naj bi skrbel za organizacijo prevozov večjega števila deklet od doma do kluba Marina, kjer so ponujale spolne usluge.

Pri prostituciji naj bi pomagale tudi receptorke v klubu Marina, in sicer tri 30-letnice, 29-letnica, 34-letnica ter dve 36-letnici, vse iz Šempetra pri Gorici.

Dekletom, ki so se zanimala za delo, naj bi dajale informacije, skrbele za njihovo namestite, prevoze, urnike, pobiranje vstopnine in podobno. 48-letna Novogoričanka A.Ž., ki je skrbela za računovodstvo, naj bi za receptorke vodila sezname deklet, ki so delale v klubu, in jim pomagala pri organizaciji zabav, nabavi oblačil ter kondomov. Vsi so osumljeni zlorabe prostitucije, navaja Večer.

Romuna, 36-letni D.G.I. in 29-letna M.R.N. naj bi nad dekleti v klubu izvajala nadzor in jih ustrahovala. Dekleta naj bi silila v prostitucijo. Če niso ubogala, naj bi jim od tedenskega zaslužka za kazen pobrali 500 evrov. 38-letni M.A.S., 45-letni A.D. in 30-letni R.S., vsi romunski državljani, naj bi v svoji domovini novačili revna dekleta in jih pod pretvezo, da bodo delala v spa in velnes centru, zvabili v klub Marina, kjer so se morala prostituirati.

Vsako dekle naj bi moralo za vstop v klub plačati 70 evrov, ne glede, ali je za tisti večer imelo stranko ali ne. Če so bivala v hotelskem delu kluba, so morala plačevati še 25 evrov dnevno. V klubu naj bi morala ostati 12 ur, sicer so bila kaznovana. Pol ure spolnih uslug s stranko naj bi stalo 70 evrov, ura 140 evrov. Podjetju Cratos naj bi morala dekleta tako mesečno plačevati od 2100 do 2850 evrov vsaka. Poleg tega naj bi bile prisiljene same financirati stroške za spolne pripomočke, oblačila in druge pripomočke za zabave. Dnevno naj bi se v klubu prostituiralo najmanj 50 deklet.

27-letni N.C. in 30-letni T.P. iz Šempetra pri Gorici, M.R.N. in A.D. so osumljeni še trgovanja z mamili.

Čeprav je šlo za spa in velnes center, je bil ženskam vstop v klub prepovedan. Če so slučajne prišle z namenom obiska sprostitvenega centra, so jih varnostniki zavrnili pri vhodu. Dekleta, ki so se vdajala prostituciji, pa so v klub lahko prišla le po predhodni najavi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  18 .03. 2019 ob  12: 58
Glede na sloves sodišča, bo vse skupaj padlo zaradi napak.