KAKO ŽIVAHNO BO V ČASU KROMPIRJEVIH POČITNIC OB MORJU? Kljub slabem vremenu bo možno kaj početi (VIDEO)

Piran

Čeprav je za prihajajoče dni napovedano slabo vreme, pa to zagotovo ne bo ustavilo tistih, ki so se odločili, da bodo krompirjeve počitnice preživeli ob morju. Tako lahko ta konec tedna pričakujemo povečan promet po celotni Sloveniji. Mnogi se bodo odpravili čez mejo, zato obstaja možnost zastojev tudi na mejnih prehodih. Kaj pa slovenska Istra? Kakšen obisk pričakujejo?

"Običajno so krompirjeve počitnice dobro obiskane in kolikor smo preverili pri naših večjih nastanitvenih ponudnikih, bo tudi letos tako. Že september je bil po statistiki boljši od lanskega, tako da se nadejamo, da bo tudi oktober dober," pove Andreja Čmaj Fakin z Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper. 

Tudi Izola je v času jesenskih počitnic "kar dobro zasedena". "Nekateri hotelirji pravijo, da so njihove kapacitete približno 80-odstotno zasedene. Pričakujejo tudi last minute rezervacije. Kot običajno, v tem času prevladujejo slovenski gostje," pa pove Tjaša Likar s Turističnega združenja Izola. 

Tudi hotelirji v Portorožu so z napovedmi zadovoljni. "V času krompirjevih počitnic je največ interesa s strani družin, kot pričakovano. Na voljo je še nekaj sob, za katere pa pričakujemo, da se bodo zapolnile v zadnjih dneh pred prazniki. Lahko rečemo, da je zasedenost hotelov primerljiva z obdobjem v lanskem letu," navaja Nika Filipič iz Hotelov LifeClass. 

Bodo pa gostje zaradi predvidenega slabega vremena verjetno več časa preživeli notri in se razvajali. "V hotelih LifeClass Portorož imamo srečo, da imamo skoraj 10.000 kvadratnih metrov površin Term Portorož, na katerih se lahko gostje sproščajo in zabavajo v termalnih in bazenih z morsko vodo, v savnah, na animacijskih programih za otroke in pa tudi v wellness centru," opiše. Tudi Izola ima kar nekaj spa-jev, "večjih in nekaj manjših, povsem intimnih," pravi Likarjeva. 

Pestro bo tudi v Kopru, saj bo tja v soboto prispela največja križarka doslej. Dolga je približno 330 metrov, na krovu sprejme 4100 ljudi in približno 1700 članov posadke. Vremenu navkljub bo v prihodnjih dneh še kaj za početi. Samo še nekaj dni bo denimo odprt koprski zvonik, ki bo nato do naslednje sezone v fazi prenove. V Izoli pa se s 3. novembrom začnejo dnevi bakalaja v tamkajšnjih restavracijah.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija