KAKO VEŠ, DA SI V ODNOSU S PRAVO OSEBO? Znaki, ki kažejo na to, da se odlično ujemata

Trendi

Prepričani ste, da ste končno našli tisto pravo osebo zase. Tisto, ki pozorno posluša, ko govorite o svojem napornem dnevu v službi in vas na kavču drži v objemu z že pripravljeno najljubšo serijo. Toda, kako lahko zagotovo veste, da je ta oseba resnično prava za vas? Razkrivamo nekaj znanstveno podkrepljenih dejavnikov, ki močno vplivajo na to, ali bosta dolgoročno skupaj.

1. Oba sta pozitivno naravnana

Študija, objavljena v The Journal of Personality and Social Psychology, je pokazala, da so pari, ki so slavili dosežke svojih partnerjev (recimo napredovanje v službi), kot da so to njihovi lastni dosežki, doživljali večje zadovoljstvo kot tisti, ki so reagirali negativno ali z brezbrižnostjo.

2. Ne pošiljata si veliko sporočil

Ko komunicirate s pomembnimi drugimi prek telekomunikacij, to počnite redko, pravijo raziskovalci z univerze Brigham Young. Po anketiranju 276 moških in žensk, starih približno 22 let, ki so v resnih zvezah, so ugotovili, da je množično pošiljanje sporočil krivo, da sta oba spola nezadovoljna s partnersko zvezo.

3. Omejujeta uporabo družabnih medijev

Študija, objavljena v Journal of Cyberpsychology, Behaviour and Social Networking, je pokazala, da ljudje, ki uporabljajo Facebook večkrat na dan, več poročajo o konfliktih v zvezi. "Romantični odnosi so lahko dovolj zahtevni že brez teh dodatnih tehnoloških zapletov," pravi Joseph Cilona, klinični psiholog z Manhattna.

4. Crkljata se

V študiji, objavljeni v The American Journal of Family Therapy, so anketirali 100 moških in 195 žensk, da bi preučili njihov odnos do crkljanja (masiranje, božanje, ljubkovanje, držanje za roke, objemanje) in ugotovili, da ljubčkanje in nežnost pomagata ohranjati povezanost in intimnost, ki ne vključuje samo spolnosti.

5. Namesto, da zadržujeta svoje občutke, se tudi sporečeta

Raziskovalci z univerze na Floridi so ugotovili, da je korektno izražanje jeze ob nesoglasjih dejansko potrebno pri reševanju težav v zvezi. Pravzaprav bi lahko rek "odpusti in pozabi" presenetljivo povzročil, da v prihodnosti izbruhnejo zakopani občutki zamer.

6. Redno seksata

Študija, objavljena v reviji Society for Personality and Social Psychology, je pokazala, da spolni odnosi, ki jih prakticirata vsaj enkrat na teden, prinesejo v zvezo toliko sreče kot dodatnih 50.000 ameriških dolarjev. Za to študijo so raziskovalci v štirih desetletjih anketirali več kot 30.000 Američanov in ugotovili, da je že enkrat tedenski seks dovolj za precej več sreče v partnerskih odnosih.

7. Podobna sta si

Študija raziskovalcev z univerze Wellesley College in Univerze v Kansasu je pokazala, da se privlačijo podobno misleči ljudje. Do tega zaključka so prišli tako, da so analizirali pare, prijatelje in celo zgolj znance. Če torej delita podobne vrednote in interese, bosta lažje sodelovala in se bolj spoštovala.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija