KAKO STE GLASOVALI? Vprašali smo vas za mnenje, ali bi morali sončenje 'zgoraj brez' prepovedati (FOTO)

Piran

Če je bilo sončenje zgoraj brez v preteklosti precej popularno, se je trend očitno spremenil. Naši sogovorniki so opazili, da gre prej za izjemo kot za pravilo in da danes to povečini počno starejše ženske, medtem ko se mlade odločajo za sončenje v kopalkah. Lovljenje sončnih žarkov in 'rjave barve' zgoraj brez – primerno ali neprimerno? Bi morali to prepovedati? To je vprašanje, ki smo vam ga postavili. Takšni pa so odgovori. 

Pravila oblačenja na piranskih in portoroških plažah niso posebej opredeljena, prav tako ne na koprskih mestnih plažah in na plažah, ki jih upravlja ankaranska občina. So pa glede 'zgoraj brez' bolj strogi na plažah, ki jih upravlja Sava Turizem. Na zunanjih bazenih hotelov Vile Park in Salinera je obvezno nošenje kopalk, medtem ko tega pravila ni na plažah v St. Bernardin resortu Portorož, San Simon resortu Izola in Salinera resortu Strunjan.

Smo pa naše bralce povprašali, ali menijo, da bi morali na javnih plažah 'zgoraj brez' prepovedati. V času nastajanja članka se je na anketo odzvalo več kot 750 bralcev. Trije odstotki o tem nimajo mnenja, 15 odstotkov anketirancev je bilo mnenja, naj se to dovoli samo na nudističnih plažah. Prav tako pa 15 odstotkov tistih, ki so sodelovali v anketi, meni, da sončenja 'zgoraj brez' na javnih plažah ne bi bilo potrebno prepovedati, saj ni moteče za okolico. Osem odstotkov sodelujočih meni nasprotno – 'zgoraj brez' bi morali prepovedati, saj kopalcem tega ni treba gledati.

Največ, kar 59 odstotkov sodelujočih, pa se je odločilo za odgovor, da 'zgoraj brez' na javnih plažah ni treba prepovedati, saj da gre za povsem svobodno izbiro.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Cazzimperio  |  12 .07. 2024 ob  06: 54
Ženske naj se same odločijo kako se bodo sončile