KAKO SO SE ZA PONEDELJEK ODLOČILI V IZOLSKI BOLNIŠNICI: Izvedene bodo vse naročene zdravstvene storitve

Izola

V Splošni bolnišnici Izola (SBI) bodo v ponedeljek, 14. avgusta, izvedene vse naročene zdravstvene storitve. Prav tako bo tudi za Zdravstveni dom (ZD) Koper ponedeljek običajen delovni dan.

Zaradi dela prostega dneva bo delo v slovenskih bolnišnicah v ponedeljek, 14. avgusta, potekalo zelo različno; nekatere bolnišnice so se odločile, da bo njihovo delo prilagojeno prazniku oziroma dela prostemu dnevu, kar pomeni, da bo večina zdravstvenih posegov, načrtovanih za ta dan, odpovedanih. Tako bodo v splošnih bolnišnicah Celje in Jesenice na dan solidarnosti vse naročene zdravstvene preglede za ta dan odpovedali in paciente obvestili o nadomestnih terminih. Nujne dejavnosti pa bodo potekale nemoteno. 

Vprašanje glede organizacije dela na dan solidarnosti smo poslali tudi Splošni bolnišnici Izola. Kot so nam sporočili, bodo "v ponedeljek, 14. avgusta, izvedene vse naročene zdravstvene storitve". To pomeni, da bodo zagotovili vse zdravstvene storitve, ki so bile predvidene za 14. avgust, tako ambulantne kot hospitalne; obravnava bolnikov, ki so bili naročeni v ponedeljek, 14. avgusta, bo potekala kot običajno.

Kot smo že poročali, so tudi v Sindikatu zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije (Fides) pozvali vodstva javnih zdravstvenih zavodov, da 14. avgusta, ki je bil razglašen za dela prost dan, ne prekinejo že načrtovanih delovnih procesov, saj menijo, da so zdravstveni delavci bolj koristni na svojem delovnem mestu pri pomoči prizadetim v poplavam in bolnim.

Tako bodo tudi Zdravstvenem domu Koper v ponedeljek, 14. avgusta, obravnavani vsi pacienti, saj bo ZD Koper nemoteno obratoval; vsi naročeni pacienti bodo deležni enake obravnave, kot jo zagotavljajo vsak dan.  

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija