KAKO SMO GLASOVALI V OBALNIH OBČINAH? Vsem je skupno prvo mesto, drugo in tretje različno

Koper

V Sloveniji bomo na novega predsednika oziroma novo predsednico še malo počakali. Pričakovanja, da bomo 'tekli' še en krog predsedniških volitev, so se sinoči po zaprtju volišč potrdila. V drugem krogu volitev se bosta tako pomerila Anže Logar, ki je po do sedaj preštetih glasovih prejel 33,96 odstotkov glasov in Nataša Pirc Musar, ki je zbrala 26,87 odstotkov glasov. Na volišča se bomo v drugo odpravili 13. novembra. 

V obalnih občinah so bile razlike med nekaterimi kandidati presenetljivo majhne. V vseh štirih volilnih okrajih je sicer slavila Nataša Pirc Musar z dobrimi 30 odstotki, sledila pa sta ji precej izenačena Miran Brglez in Anže Logar, oba z dobrimi 23 odstotki; prvi trije so torej mesta favoritov potrdili. Med preostalimi štirimi kandidati se je najbolje odrezal Vladimir Prebilič s slabimi 10 odstotki, tesno za petami mu je z 8 odstotki sledila Sabina Senčar. Najnižjo podporo pa so volivci namenili kandidatoma Levice Mihi Kordišu, slabe 4 odstotke in Janezu Cigler Kralju iz Nove Slovenije, ki je v povprečju prejel dobra 2,5 odstotka glasov. 

Kako smo glasovali v posameznih volilnih enotah?

V volilni enoti Koper 1 je najboljši rezultat dosegla Nataša Pirc Musar, ki je prejela 31,48 odstotkov glasov. Sledil ji je Milan Brglez s 25,34 odstotki, tretje uvrščeni Anže Logar pa je prejel 19,21 odstotkov. Ostali kandidati so se odrezali nekoliko slabše, a so po njihovih besedah še vedno dosegli odličen rezultat. Vladimir Prebilič je prejel 9,42 odstotkov glasov, Sabina Senčar 7,33 odstotkov, Miha Kordiš 4,95 odstotkov, najslabše pa se je odrezal Janez Cigler Kralj, ki je prejel 2,26 odstotkov glasov. 

V volilnem okraju Koper 2 je prav tako slavila Nataša Pirc Musar z 29,62 odstotki glasov, je pa prišlo do spremembe na drugem mestu, kamor se je uvrstil Anže Logar s 24,40 odstotki, sledil pa mu je Milan Brglez z 22,23 odstotki. Pri ostalih kandidatih je vrstni red ostal nespremenjen; četrto mesto je tako pripadlo Vladimirju Prebiliču, ki so mu volivci zaupali 9,78 odstotkov glasov, sledili pa so mu Sabina Senčar s 7,90 odstotki, Miha Kordiš s 3,37 odstotki in Janez Cigler Kralj z 2,70 odstotki. 

V Izoli je najboljši rezultat dosegla Nataša Pirc Musar z 32,26 odstotki, sledila sta ji Milan Brglez z 22,77 in Anže Logar z 22,18 odstotki, Vladimir Prebilič je prejel 9,96 odstotkov glasov, Sabina Senčar 7,18 odstotkov, Miha Kordiš 3,31 in Janez Cigler Kralj 2,14 odstotka glasov volivcev. 

V volilnem okraju Piran so bili rezultati podobni, kot v volilnem okraju Koper 2. Tudi tukaj je največ glasov prejela Nataša Pirc Musar, 29,62 odstotkov, sledi ji Anže Logar s 25,46 odstotki, tretji je bil Milan Brglez z 22,71 odstotki. Zadnja štiri mesta so si razdelili Vladimir Prebilič z 9,11 odstotki, Sabina Senčar s 6,78 odstotki, Miha Kordiš s 4,13 odstotki in kot zadnji Janez Cigler Kralj z 2,19 odstotka prejetih glasov volivcev. 

V drugem krogu se torej obeta tesen boj med dvema najbolj uspešnima kandidatoma, komu bo uspelo bolj prepričati volivce, pa bo znano 13. novembra, ko se bomo ponovno odpravili na volišča. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  25 .10. 2022 ob  09: 10
"stric", imaš prav glede komunistov, vsi so zbrani okoli komunista janeza, sledijo mu kot ovce in slepo izpolnjujejo vsak njegov trdokomunistični ukaz. res nisi mogel bolje opisati SDS in njihovega velikega vodje
Stric iz ozadja |  24 .10. 2022 ob  20: 16
-4
Ampak zanimivo, da, ko napišeš, da je Obala rdeča, kar dokazujejo vsakokratni podatki volitev že zadnjih 30 let, pridejo sami minusi. Očitno same OVCE in zblojenci, ki z realnostjo nimajo nobenega stika. Pravzaprav si upam trditi, da ljudje iz SD in Levica kleti nekje v prestolnici ali na obali, ki skrbijo za komentiranje na "socialnih medijih" in po novinarskih spletnih straneh. Upam,da ste vsi seznanjeni s takimd elovanjem, a ne? Reče se jim TROLI, ker šmrkavi (običajno mladi, neizkušeni, naivni in idealisti), ter trosijo take neumnosti, da je očitno,da imajo v lobanji zagotovo samo eno delujočo celico, ki se zasveti, ko jim nadrejeni kaj ukaže.... večinoma pa deluje kot senzor: "naš"/"nenaš" to je sovražnik, fašist,.... in podobno izrazoslovnje, ki samo dokazuje omejenost.
Stric iz ozadja |  24 .10. 2022 ob  20: 11
-2
@td Očitno si volilec Levice.... Idealist in pod kožo komunist. Pri temu pa še naiven. Malo več sledi vsem dogajanjem in dokazom, da ga ni komunista na svetu in še najmanj v RS, ki bi bil pošten. Eno je govoriti, drugo delati.
td |  24 .10. 2022 ob  18: 40
@stric, ne zanimajo me neodvisni, zanimajo me taki, ki imajo posluh za revne, socialno, so proti izkoriščanju delavcev ( pa ne mi zdaj o neki njivi), ... in tukaj je bil Kordiš idealen.

@magik, res je, zato mi noben ne diši, še posebaj glasna je bila Musar glede tega, ... ampak silom prilik bom moral njo, ne bi bilo slabšega, kot, da imamo Gargamela na taki funkciji.
Stric iz ozadja |  24 .10. 2022 ob  14: 56
-10
@td: "Tvoji" oziroma "naši" kandidati pa so vsi po vrsti neodvisni, a ne? In, da vas podučim: ni vse na volilcih... Tisti, ki to še vedno verjamete pa nepopravljivi naivneži ali pa del te ustrane pokvarjene rdeče golazni, ki nam kroji vsakdan že desetletja.
Stric iz ozadja |  24 .10. 2022 ob  14: 52
-11
Obala rdeča tudi ko serje....
magik |  24 .10. 2022 ob  14: 17
Oba v prvem krogu zmagovita kandidata goreče zagovarjata vojno v Ukrajini. Vojno s še več vsakovrstne vojaške pomoči Zelenemu krdelu kriminalcev.
V Sloveniji se večina v osmih mesecih od začetka vojne očitno ni naučila prav ničesar.
Večina namreč podpira kandidata, ki sta vneta zagovornika ameriške zunanje politike, verjameta stereotipom, zagovarjata ameriško posredniško vojno v Ukrajini, opravičujeta sankcije, ki škodijo Sloveniji...

Narod si je napisal sodbo sam!
td |  24 .10. 2022 ob  13: 40
@paperino, res je, tukaj imaš prav, če tupi volilec res misli, da je Logar neodvisen kandidat ker so volilce non stop pitali s to lažjo, je odgovornost na njemu. Tudi, če nasede na laž. Ni mi jasno sicer, zakaj sploh obstaja volilni molk in to, saj je itak vse na volilcih.
Marko |  24 .10. 2022 ob  12: 58
V glavnem, rdeči lahko zmeraj stavijo na obalo.
Paperino |  24 .10. 2022 ob  12: 50
11
Pa kaj tebi ni jasno? Na koncu listek vedno izpolni volivec (ljudstvo) ne pa anketar. Če pa nekdo izpolni listek na podlagi ankete je pa to spet njegova volja in pomanjkanje intelekta, da bi se o kandidatu odločil z lastno glavo.
td |  24 .10. 2022 ob  12: 39
Bi bilo zanimivo videt rezultate, če bi bile predvolilne "ankete" strogo prepovedane in bi šlo res izključno za voljo ljudstva, ne teh, ki ustvarjajo ankete.