Kako se vozijo obalni župani?

Piran

Koprski in piranski župan vozita audija, poleg službenih avtomobilov pa imata tudi svojega voznika. Izolski župan se s hibridno toyoto vozi sam, službenega vozila nima zgolj ankaranski župan, Gregor Strmčnik, avta pa si niti ne namerava kupiti, poročajo Primorske novice

Vozni park koprske občine, namenjen občinskemu inšpektoratu, šteje enajst vozil: dva kombija, dva osebna avtomobila in sedem motornih koles. Občinski uslužbenci imajo na voljo 14 vozil in motorno kolo. Župan se lahko vozi z vsemi naštetimi, v zasebne namene pa po pogodbi o oddaji službenih vozil največ uporablja dve leti starega audija A6 allroad quattro in citroena c-zero. Koprska občina voznega parka zaenkrat še ne namerava obnoviti. 

Ekologija na prvem mestu v Izoli

V izolski občini stavijo na hibride, saj imajo v svojem voznem parku kar štiri hibridne toyote, na volo za uporabo županu, občinskim uslužbencem in vodstvu krajevnih skupnosti. poleg hibridov ima občina v lasti še citroen berlinga, za namene izolskih redarjev. vozni park občine Izola se utegne sicer v kratkem obnoviti in okrepiti saj občinska vozila uporablja tudi Izolski rdeči križ in Turistično združenje. 

Bossman bo sedel v nov avto

Nov avto pa bo v kratkem dobil piranski župan, Peter Bossman, ki se trenutno vozi v audiju A8 TDI quattro. Za nakup dveh vozil, od katerih bo eno protokolarno,  bodo na občini namenili 30.000 evrov. Piranski vozni park je sicer sestavljen iz štirih vozil namenjenih občinskim uslužbencem, štirih občinskemu inšpektoratu, po eno uporabljata služba za zaščito in reševanje in tehnična služba. 

Asketska skromnost v Ankaranu

V Ankaranski občini voznega parka nimajo in ga po besedah župana še dolgo ne bodo imeli. Stroški nakupa vozil se jim zdijo previsoki in nepotrebni. Za nekajmesečnih voženj v Ljubljano tako župan uporablja svoj osebni avto jeep cherokee, potne stroške si poračuna po tarifi namenjeni za javne uslužbence. 

Deli novico:

Sanja |  09 .07. 2015 ob  11: 42
Se strinjam. Kaj si bosma domišlja, da je predsednik države? Z občinskim denarjem bi si kupil lahko C3 strošek pa 15 krat manjši.
katja |  05 .07. 2015 ob  22: 49
To je višek,da se župam pirana vozi z A8. Mislim eni pa grejo v skrajnosti. A8 stane tudi 150.ooo eur a njegova ritka se ne more vozit v avtomobilu za 10.ooo eur? Bi denar amenil raje za otroke ampak ne najprej je potrebno samo zase poskrbet? A ni vloga župana,da poskrbi najprej za ostale? Mislim res sem šokirana!!!!!!!
koprčan |  14 .05. 2015 ob  12: 29
mi je malo smešno brat komentarje, ko vidim, da eni pluvajo (verjetno upravičeno) po županih zaradi predragih in potratnih službenih avtih, drugi pa po ankaranskem županu, ki nima službenega vozila. Sem pa 100%, da če bi si ankaranski župan oz. občinarji omislili kakršna koli službena vozila, bi to bilo na regionalu takoj ojavljeno in bi jih zaradi tega popljuvali do neprepoznavnosti. Sem koprčan zato predlagam, da ankaransko občino in njihove delo ocenjujejo zgolj občani ankarana, občani preostalih dveh občin to je MOK in OP pa naj ocenjujejo njihovi občani, ker kot zgleda edino župan izole kar se tega tiče zadevo obvladuje!
Se je pa res za vprašat kako to, da župan MOK, ob svojem berli lastnem-privatnem bogatem voznem parku uporablja v zasebne namene po pogodbi o oddaji službenih vozil še dva službena avta??? Ta o ekonomičnosti in upravičenosti citroena c-zero, pa je glede na ceno 35.640 EUR (http://www.avto-magazin.si/vozili-smo/vozili-smo-citroen-c-zero/) kar malo vprašljiva, razen če to ni namensko kupljeno za županovo igračko!!!
JOŽEK |  14 .05. 2015 ob  06: 14
o si prečitajte :)

http://emobilitytrend.com/kolumna-provokativno-o-subvencijah-za-elektricne-avtomobile/
@PIKSI |  14 .05. 2015 ob  03: 39
super takrat bo X5 itd.koštalo 1000 EUR
Kukulele |  13 .05. 2015 ob  23: 21
In točno to je problem, pohlep. Zakaj se ne more najbolj gadan župan na svetu vozit v Škodi limuzini?
PIKSI |  13 .05. 2015 ob  22: 47
-5
V Ankaranu cakajo,da se naberejo denarja potem bodo vsi vozili BMW X5 in Audi-je A4,A6,Q7...
kjočola |  13 .05. 2015 ob  20: 17
Župan predstavlja občino, in neprimerno bi bilo, da se vozi v nekem starem in nezanesljivem avtu.
Enako neprimerno je pretiravanje. Monaški princ Albert se npr. vozi z Lexusovim hibridnom SUV-om, kar je verjetno zelo poštena izbira (glede na budget).

Vsekakor pa: županovanje se ne sme meriti v avtomobilu, temveč v dejanjih!
občinski PR |  13 .05. 2015 ob  18: 36
Pohvalno za kolo, take cenimo, ostale pa, kar ostane.
jaz se |  13 .05. 2015 ob  18: 26
pa vozim z navadnim biciklom
ulica |  13 .05. 2015 ob  17: 52
gremo se vsi včlanit in sodelovat s Piranskim SD, ups..... no, saj vemo, z njihovimi šefi iz Portoroža in se bomo vsi vozili za Audiji, Mercedesi in BMWji. :)
obala1 |  13 .05. 2015 ob  17: 49
Bossmana ste hoteli Bossmana imate ...zato tiho...čeprav ste vedeli za njegove grehe, od kocke, do teha da je samo marioneta pa do punc....zdaj ubogih 30 jurjev letno dela neke probleme ...malo širše treba gledat ....zato, zaenkrat Ankaranu kapa dol, a piranskega naj nekaj začne delat... ne pa samo ubogat in gledat interese Petana
1