Kako se spopadajo z vročino v SBI?

Koper

Z vročino, s katero se sooča te dni Slovenija, na Obali pa se temperature dvignejo še nekoliko višje, se v Splošni bolnišnici Izola dobro spopadajo, vsi prostori so namreč klimatizirani. Prav tako niso zaznali, da bi se obisk pacientov s težavami, ki bi jim botrovale visoke temperature, povečal.

Kot so nam zaupali v Splošni bolnišnici Izola, kamor doteka topel zrak tudi zaradi gradnje urgentnega centra, se z vročimi dnevi spopadajo tako, da skušajo nadzorovati klimatske pogoje s hlajenjem. Temperature v bolnišnici se tako gibljejo med 22,5 in 28 stopinjami Celzija, slednje v zgornjem nadstropju zgradbe. Klimatizirani so namreč prav vsi prostori v bolnišnici, vključno z vsemi bolniškimi sobami, najbolj na udaru vročine pa so sobe v zgornjem nadstropju.

"Povečanega obiska zaradi dehidracij ali težav povečanih z zunanjo temperaturo zaenkrat v int. urg. amb. ne zaznavamo," pa je na naše vprašanje, ali zaradi vročine beležijo povečan obisk paciantov, ki imajo zaradi visokih temperatur zdravstvene težave, odgovoril Jani Dernič, predstojnik Oddelka za interno medicino.

Deli novico:

gamad |  22 .07. 2015 ob  11: 48
glavno da imajo zdravniki visoke plače in viskije v hladilniku.
Izoljan |  22 .07. 2015 ob  11: 19
Bude kamjonđija fse srihtal
RESNICA |  22 .07. 2015 ob  10: 36
Vsa čast medicinskem osebju katero se spopada z nevzdržnimi razmerami v celotnem zdravstvu. Njim vsa čast