KAKO SE JE KONČALA VČERAJŠNJA DRAŽBA: Je pošta v Jagodju dobila novega lastnika?

Izola

Medtem ko je Krajevna skupnost (KS) Jagodje-Dobrava včeraj zaključila akcijo zbiranja podpisov za ohranitev poslovalnice Pošte Slovenije v Jagodju, pa je prav ta dan prek spletne dražbe potekala tudi njena prodaja. A nepremičnina še ni dobila novega lastnika, so nam potrdili na Pošti Slovenije.

Včerajšnja dražba poslovnih prostorov pošte v Jagodju se je začela ob 12. uri, končala pa ob 17. uri. Izklicna cena je bila 335.000 evrov, interesenti pa so morali vplačati varščino do 1. oktobra. Kot so zapisali pod opisom nepremičnine, so prostori zasedeni, "saj v njih posluje poštna poslovalnica, ki se bo zaprla do konec leta 2019".

"Lastništvo poslovnih prostorov, dveh parcel pred stavbo ter garaže in dveh shramb je urejeno in je v lasti Pošte Slovenije. Na obeh parcelah ima predkupno pravico Občina Izola. Prodajna pogodba bo sklenjena pod razveznim pogojem uveljavljanja predkupne pravice. Nepremičnina se prodaja po načelu videno kupljeno," so med drugim dodali k opisu. Pojasnili so tudi, da bo Pošta Slovenija v prostorih ostala tudi po prodaji, vendar najkasneje do konec leta 2019. V primeru, da bi kupec izpolnil pogoje za primopredajo prostorov pred tem rokom, bi Pošta Slovenije z njim sklenila povraten najem do konec leta 2019. "Poslovni prostori se nahajajo v območju površin namenjenih za turizem," je še zapisano.

Z vprašanjem, kako je potekala dražba, smo se obrnili na Pošto Slovenije, kjer so nam pojasnili, da nepremičnina v Izoli na včerajšnji dražbi ni bila prodana: "Pred dražbo je bil izkazan določen interes s strani več potencialnih kupcev, vendar se za nakup na dražbi nihče ni odločil. Kljub temu seveda nadaljujemo s prodajnimi aktivnostmi." Prodajo namreč oglašujejo tudi na njihovi spletni strani.

Na vprašanje, ali je možno, da bodo poslovni prostori, parceli pred stavbo, garaža in shrambi dobili več kupcev, so nam odgovorili, da nepremičnino prodajajo v celoti, neposredno za izklicno ceno na dražbi. Ali se za nakup zanima tudi Občina Izola - glede na to, da ima predkupno pravico -, nam niso razkrili. "Zaradi interesa nadaljnje prodaje podrobnosti ne razkrivamo," so še zapisali.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija