KAKO PRAZNIČEN BO DECEMBER V KOPRU? Takšni so načrti občine

Koper

V Kopru bodo predvidoma v prvih dneh decembra zasvetile praznične luči. V kolikor bodo razmere dopuščale, pa bodo postavili tudi drsališče, organizirali praznični sejem in poskrbeli za spremljevalni program.

Tako kot v drugih mestih doma in po svetu bodo tudi v Kopru, kljub trenutno veljavnim omejitvam in posebnim razmeram, v začetku decembra prižgali praznične luči in tako simbolno vstopili v letošnjo Fantazimo.

Kot so na občini napovedali že ob začetku projekta nove novoletne svetlobne okrasitve mesta Koper, bodo vsakoletno okrasitev nadgrajevali in dopolnjevali. Letos so se odločili za dokup elementov za okrasitev Prešernovega trga, Kardeljeve ploščadi, Verdijeve ulice in Titovega trga ter dela Pristaniške ulice. Za to so namenili dobrih 140 tisoč evrov.

Če bodo razmere dopuščale, sredi decembra načrtujejo postavitev drsališča iz umetne mase v Taverni, praznični sejem v drugi polovici decembra, gostinsko ponudbo v hiškah in drug spremljevalni program Fantazime, ki bo omogočal sprotne prilagoditve omejitvam in razmeram. Prav tako si želijo organizirati tematske vodene oglede mesta v soju prazničnih luči, obisk treh dobrih mož, gledališke predstave za otroke in ostali spremljevalni program.

Vse načrtovane dejavnosti bodo odvisne od epidemiološke slike v državi in ukrepov, ki bodo takrat v veljavi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  19 .11. 2020 ob  18: 10
Lili, nove lučke so nujne, da se vsaj enkrat na leto spomnemo na Popota
Lili |  19 .11. 2020 ob  11: 30
KAJ JE ZDAJ TO? KJE STE VSI PAMETNJAKOVIČI? Če bi bila to era Popota, bi blo tle miljon komentarjev in pljuvanja! Zdaj pa je vse ok? Da smo dokupili okrasitev, čeprav se je vedlo, da decembrskega rajanja ne bo, da ni čisto jasno, čemu in komu bodo gorele lučke? Ajajajaj...nepristranski a?
joe jaxson |  18 .11. 2020 ob  20: 57
ja pa jade - vam bo krek vse skrekal