KAKO ORGANIZIRATI DIGITALNE FOTOGRAFIJE? Spremenite kaos v urejeno galerijo!

Trendi

Se počutite preobremenjene z morjem fotografij, ki se kopičijo v vaši galeriji? Tukaj je nekaj nasvetov za urejanje fotogalerije, ki vam bodo pomagali hitro in učinkovito urediti vaše digitalne spomine.

1. Centralizirajte fotografije

Zberite vse fotografije na enem mestu. Če imate slike razpršene po različnih napravah in aplikacijah, jih centralizirajte. Uporabite Apple Photos, če imate iPhone, ali Google Photos, če uporabljate Android. Orodja v teh brezplačnih aplikacijah so več kot dovolj za večino ljudi. 

2. Izbrišite odvečne slike

Znebite se odvečnih slik, ki vam zasedajo prostor in otežujejo iskanje pomembnih fotografij. Začnite z brisanjem starih posnetkov zaslona. V iskalno vrstico v Apple Photos ali Google Photos vnesite na besedo "screenshot", da hitro najdete posnetke zaslona in izbrišete te slike. 

3. Ustvarite albume

Organizirajte slike v albume za lažje iskanje in pregledovanje. Google Photos in Apple Photos ponujata možnosti za samodejno ustvarjanje albumov na podlagi oseb ali živali. V Google Photos tapnite znak plus, izberite Album in nato izberite Ljudje in živali. V Apple Photos tapnite znak plus in nato Nov album ter uporabite iskanje, da hitro najdete slike, ki jih želite dodati.

4. Uporabite funkcijo priljubljenih

Označite najljubše slike za hiter dostop. V Apple Photos dodate srce, v Google Photos pa zvezdico. Redno priljubljajte in odstranjujte oznake priljubljenih, da bo vaša galerija ostala posodobljena. To vam bo omogočilo hitro iskanje najbolj uporabljenih ali najljubših slik, ne da bi morali preiskati celotno galerijo.

5. Poskrbite za zasebnost

Skrijte osebne ali čustveno občutljive slike v skrite ali zaklenjene mape. V Apple Photos lahko slike skrijete v skrito mapo, ki zahteva preverjanje pristnosti s Face ID ali Touch ID. Google Photos ponuja Arhiv in Zaklenjeno mapo za skrivanje slik. Zaklenjene mape zahtevajo dodatno preverjanje pristnosti za ogled in se ne prikažejo v iskanju.

6. Izboljšajte iskanje

Uporabite iskalne funkcije za iskanje slik po datumih, lokacijah ali predmetih na fotografijah. Google Photos in Apple Photos ponujata robustne funkcije iskanja, ki vam pomagajo najti določene osebe, živali ali predmete. Dodajte napise na slike za boljše rezultate iskanja. To vam bo omogočilo hitro iskanje specifičnih slik na podlagi ključnih besed, datumov ali lokacij.

7. Vzpostavite dobre navade

Načrtujte dneve za brisanje in urejanje starih slik. S počasnim pristopom in uporabo vseh orodij, ki jih že imate na voljo, lahko spremenite digitalno smetišče fotografij v dobro organizirano zbirko, piše The New York Times.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija