KAKO ODREAGIRATI, KO SREČAŠ NEKDANJO LJUBEZEN: Nikar ne počni teh blamaž!

Trendi

Ne glede na to, ali smo bili mi tisti, ki smo naredili konec zvezi z osebo, za katero smo mislili, da je naša sorodna duša, ali pa smo "dobili dvojko", konec je v vsakem primeru boleč. Posledično lahko napačno reagiramo, ko bivšega/bivšo srečamo v javnosti. V nadaljevanju sledijo nasveti, kako se izogniti neprijetnim posledicam, ki sledijo napačnim reakcijam ob srečanju nekdanje ljubezni. 

Ne pretvarjaj se, da je/ga nisi opazil/a

Mogoče se ti zdi to najlažja rešitev, da se pretvarjaš, da nekoga pač nisi videl/a in ne želiš pogledati v smer, kjer se nahaja. A to deluje precej neodraslo. V prvem trenutku ti bo morda nekoliko neugodno, a en kratek pozdrav te bo povzdignil in občutek bo precej boljši. S tem pokažeš svojo suverenost.

Ne joči!

Res je, da solz na splošno ne gre zadrževati. So povsem normalen odziv na čustva, ki jih prepoznamo, ozavestimo, tudi z jokom predelamo in gremo lažje naprej. Toda ne glede na to, kako močno ti gre na jok, ko srečaš bivšega/bivšo, tega preprosto ne stori. Zaradi tega srečanje postane še težji zalogaj in pozneje boš želel/a povesiti glavo od sramu, piše Allwomenstalk.

Izogibaj se telesnemu kontaktu

Res je, da lahko razmišljaš o tem, koliko sta prestala skupaj, a v nobenem primeru ne dovoli, da te premagajo čustva in da mu/ji skočiš v objem. Izogibaj se telesnemu kontaktu. Še bolj neumno bi bilo, da se rokuješ z njim/njo. Pri poljubu na lica pa sta si že nevarno blizu. Zato je najbolj sigurno to, da se samo pozdravita.

Ne pogovarjaj se predolgo

Če pride do pogovora, potem je bolje, da ga čim prej zaključiš. Pogovor lahko vodi v neprijetne teme in potem se lahko razpoloženje obeh v istem trenutku uniči. Nikakor pa ne želiš, da ti karkoli uniči druženje s prijatelji ali prijateljicami.

Ne dramatiziraj

Ni dobro, da se sprostiš z njim/njo, saj te lahko bivša boljša polovica prične provocirati. Ostati moraš miren/mirna in ignorirati njegova/njena dejanja. A za vsak prepir sta potrebna dva in če se ta prične, je najbolje, da se hitro posloviš.

Ne opravljaj in kritiziraj

Če pride do pogovora s tvojo bivšo polovico, potem se potrudi in bodi "kul". Njegovo/njeno novo frizuro lahko skritiziraš doma ob kozarcu vina v družbi svoje prijateljice/prijatelja.

Ne pij preveč alkohola

Skoraj vsak je že doživel čustven napad, ko je popil nekoliko vina ali piva preveč. To pa ni dobro, predvsem če je v istem prostoru tudi tvoja bivša ljubezen. Tekila ni najboljša ideja in v pijanem stanju se lahko zgodi, da na plano privre obupano dekle ali fant, ki se je skrival/a globoko v tebi.

Obnašaj se samozavestno

Čeprav se ti mogoče bivši ali bivša še vedno dopade in bi ga/jo z veseljem vzel/a nazaj, mu/ji tega ne smeš nikakor reči. Namesto tega mu/ji moraš pokazati samozavest in to, da zaupaš sam/a sebi in obvladaš situacijo. Preklinjanje in čudno obnašanje ni in nikoli ne bo privlačno.

Ne opazuj

"Ima novo frizuro?", "Je začela teči?", "Kdo je moški, s katerim se pogovarja. Moram videti, kako izgleda". Namesto, da spremljaš poteze bivše ljubezni, se raje posveti sam/a sebi in svojemu življenju, ki te osebe ne vključuje več.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  11 .09. 2022 ob  03: 30
Poslji u tri pi... m... :-)