KAKO ODPRETI KONZERVO BREZ ODPIRAČA? Pet načinov, s katerimi vam bo to uspelo (VIDEO)

Trendi

Če imate konzervo in nimate pri roki odpirača, je tukaj pet trikov, s katerimi jo lahko odprete. Bodite previdni in ne pozabite, da so kovinske konzerve lahko zelo ostre, zato pazite, da se ne porežete.

1. Beton ali kamen

Če ste nekje zunaj, je to morda vaša najboljša možnost, če nimate ničesar drugega pri roki. Konzervo obrnite na glavo. Nato jo trdno primite in jo začnite drgniti po betonu ali kamnu. Občasno jo zavrtite, da ne boste podrgnili le enega dela. Čez nekaj časa se bo pokrov začel rahljati in lahko boste prišli do vsebine konzerve.

2. Žlica

Z žlico ravnajte enako kot z odpiračem za konzerve. Širši del potisnite navpično vzdolž roba na vrhu konzerve in z drgnjenjem ali močnejšim pritiskom prebodite vrh. Nato se z žlico pomaknite naprej po robu, da razširite luknjo.

3. Nož

Pri tej metodi bodite še posebej previdni, ker obstaja večja možnost, da se porežete. Nož uporabljate kot žlico. Z ostrim koncem izvrtajte luknjo na vrhu konzerve in nato režite, dokler luknja ni dovolj velika, da vzamete ven vsebino.

4. Škarje

Tako kot pri žlici in nožu z enim delom škarij prebodite površino na vrhu konzerve in nato samo režite, dokler ne naredite luknje, ki bo dovolj velika.

5. Izvijač

Pri tej metodi bodite zelo previdni. Pritisnete oster konec izvijača ob rob zgornjega dela konzerve in nato udarite z roko ali kladivom, dokler ne naredite luknje. Ko izvrtate prvo, premaknite konico izvijača in naredite novo. To ponavljajte toliko časa, dokler pokrov ni dovolj ohlapen, da ga lahko odtrgate s konzerve, piše Purewow.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija