KAKO ODLIČNO ZAČETI NOVO LETO? Sedem produktivnih stvari, ki jih lahko naredite že danes

Trendi

Novo leto je tu, pred vami pa je pomembna odločitev: kako ga začeti. Prva možnost je, da se prepustite toku in morebitni slabi volji, druga pa, da stvari vzamete v svoje roke ter postanete bolj produktivni in aktivni. Da udejanjite prvo možnost, se vam ni treba kaj prida potruditi, za dosego druge pa je tukaj sedem idej, s katerimi lahko začrtate pot v prijetno novo leto.

Napišite zahvale za praznična darila

Pri osebni izmenjavi daril najverjetneje zadostuje ustna zahvala. V primeru, da ste v tej sezoni darilo prejeli po pošti, si vzemite nekaj minut in napišite zahvalo preko e-pošte ali v obliki fizičnega pisma.

Uredite profile na družabnih omrežjih

Lahko zbrišete fotografije, ki vam niso več všeč in odstranite na primer nekaj Facebook prijateljev, s katerimi niste v stikih oziroma jih sploh ne poznate.  

Generalno očistite dom

To pogosto pomeni, da se spustite na kolena in očistite stranišče, tla, pobrišete prah na vrhu omar in povsod drugje, očistite pajčevine na steni, zamenjate posteljnino, zdrgnete tuš kabino ali kad, posesate vse prostore in tako naprej.

Naučite se nekaj novega

Preskočite prikupne mačje videoposnetke na Youtubu in poiščite nekaj koristnega, kar vam bo prineslo novo spretnost ali sposobnost. Lahko se na primer začnete učite tujega jezika.

Naredite načrt vadbe

Razmislite, katera vrsta vadbe je za vas bolj primerna. Vam bolj ustreza kardio vadba, kot je na primer tek, kolesarjenje …? Ali bi raje izvajali trening proti uporu, ki zajema vaje z lastno telesno težo, prostimi utežmi, elastikami …? Vas morda mika kombinacija obojega?

Če niste prepričani, kakšna vrsta in intenzivnost vadbe bi bila za vas najbolj ustrezna, lahko pobrskate po internetu, kjer imate dostop do velike količine kredibilnih virov na področju fizične aktivnosti, ki je prilagojena posamezniku.

Pospravite praznične okraske

Ali ste vedeli, da se peti januar na splošno šteje za dan, ko naj bi se pospravili praznični okraski? Vse temelji na dvanajstih božičnih dneh, ki so del verske tradicije.

Ustvarite seznam ciljev za leto 2021

Zapišite realne cilje in ne pozabite dodati časovnega roka za njihov doseg. Zadajte si nekaj večjih ciljev, ki so sestavljeni iz več majhnih korakov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija