KAKO JI JE USPELO? Iz enega piščanca pripravila 17 glavnih obrokov in šest prigrizkov

Trendi

Neimenovana mamica je v Facebook skupini 'Nahrani se za 1 funt na dan' zapisala, da je v lokalnem supermarketu kupila piščanca za dobre štiri evre. Iz njegovega mesa in kosti ji je uspelo narediti kar 17 glavnih obrokov in šest prigrizkov. Za dodatne štiri evre je kupila še nekaj zelenjave.

Pripravila je pito, enolončnico, juho, klasično pečeno piščančje meso, ocvrtke ... Povedala je, da ji ni bilo treba nakupiti veliko zelenjave, saj je na vrtu imela bučke, por, fižol, artičoke in buče.

"Najprej smo jedli pečeno piščančje meso, pečen krompir, korenje, zelje, cvetačo, bučke, por in omako. Iz tega sem naredila tri porcije," je začela naštevati.

"Nato sem narezala ostanke hladnega mesa, ki smo jih jedli s pire krompirjem in kumaricami. Iz tega sem naredila dve porciji. Potem sem pripravila piščančjo pito z gobami, ki smo jo jedli s fižolom, cvetačo, artičokami in bučkami iz česar so nastale štiri porcije," je nadaljevala.

"Za kosilo smo jedli piščančje sendviče. Iz kosti sem naredila kostno jušno osnovo in iz polovice te osnove pripravila štiri porcije bučne juhe. Iz druge polovice pa štiri porcije enolončnice s fižolom." Iz preostalega mesa je naredila osem ocvrtkov, pripravljenih za zamrzovalnik.

Ni pa omenila, koliko oseb živi v gospodinjstvu.

Gospodinje, zbrane na Facebooku, so bile navdušene. Nekatere celo predlagajo, naj naredi videoposnetke, na katerih pripravlja varčne jedi, in jih objavi na Youtubu.

Med njimi so bile nekatere tudi skeptične: "Kako lahko iz enega piščanca narediš toliko jedi? Jaz imam srečo, če je en piščanec dovolj za en družinski obrok - imam pa moža in dva sinova stara deset in štiri leta."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  05 .12. 2020 ob  13: 18
Fino.
Če, dodate še 5 kg krompirja lahko je cela ulica. Dober tek. Lp