KAKO JE TAT VEDEL ZA SKRIVNO MESTO ZA KLJUČE? Odnesel denar in bančne kartice

Kronika

V Postojni je neznanec vzel ključ iz enega od čevljev v omarici pred vhodom v stanovanje in tako z lahkoto odklenil vrata, vstopil in ukradel denarnico z gotovino ter bančnimi karticami. V Izoli je ponoči nekdo iz kleti ukradel dve kolesi, skupaj vredni 3000 evrov. V Jagodju pa so ukradli bel skuter, znamke Sym, tip Orbit II 50, registrskih oznak KP2H-Z6, vreden 1000 evrov.


Včeraj popoldne je na portoroški plaži moški nadlegoval otroke, ženske in mimoidoče. Ker 43-letnik s kršitvijo ni prenehal niti po prihodu policistov, so mu odredili pridržanje in mu izdali plačilni nalog.

Brez vozniške in pod vplivom mamil za volanom

Popoldan so policisti pri Pivki ustavili 40-letnega voznika osebnega avtomobila, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Odrejen mu je bil preizkusalkoholiziranosti, ki je bil negativen. Hitri test na droge je bil pozitiven. Nadaljnjega postopka za prepoznavo znakov, ki so posledica prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi v organizmu in njihovih presnovkov, ki zmanjšujejo sposobnost za vožnjo, ni opravil v celoti.

Nadalje mu je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je odklonil. Registrske tablice so mu bile zasežene, saj ne pripadajo vozilu, na katerem so bile nameščene. Vozilo so policisti zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 16.38 je bila zaradi nepravilne strani vožnje v prometni nesreči v Jagodju samoudeležena 59-letna Izolanka. Odrejen alkotest je pokazal 1,42 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 21.47 je pri bencinski črpalki na Fernetičih 46-letni državljan Hrvaške zaradi napačne strani vožnje poškodoval ograjo Darsa. Preizkus z alkotestom je pokazal 0,74 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Odredili so mu pridržanje, sankcijo mu bo določila sodnica.

Fotografija je simbolična.

Ognjeni zublji zajeli gospodarsko poslopje

Ob 17.30 je zagorelo gospodarsko poslopje v Zabičah. Požar je bil pogašen ob 21.00. V požaru ni bil nihče ogrožen, ker so poslopje uporabljali samo za skladiščenje. Vzrok požara je bil najverjetneje samovžig bal, sum tuje krivde pa je izključen. Škode je za približno 10.000 evrov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija