KAKO IZRAZITI NAJVEČ ŽENSTVENOSTI: Top 5 nasvetov večno elegantne in nesmrtne Coco Chanel

Trendi

Coco Chanel je bila prva modna oblikovalka, ki je ženskam olajšala življenje. Osvobodila jih je krutih modnih kombinacij in korzetov ter jih odela v enostavna in praktična oblačila.

Francoska modna oblikovalka Gabrielle Coco Chanel velja za najbolj značajno osebo modnega sveta prejšnjega stoletja. Tako rekoč, prekrojila je zgodovino ženske mode in odprla pot vsem naslednjim velikim modnim kreatorjem. Spremenila je življenja svojih vrstnic, predvsem zato, ker jih je osvobodila korzetov.

Oblikovala je enostavna in praktična oblačila. Je avtorica 'majhne črne oblekice' in v žensko modo uvedla hlače. Pričela je z oblikovanjem oblačil, v katerih so se ženske lahko ukvarjale s športom. Njen dizajn je spregovoril o močnih, samostojnih damah. To je pet življenjskih modrosti, ki jih je Coco zapustila ženskam.

Enostavnost je ključ prave elegance. Če so ženske oblečene preveč komplicirano, drugi ne vedo, kam je treba gledati. Z vsako dnevno kombinacijo privlecite pozornost na točno določen del telesa, svetuje Coco. Pred odhodom od doma se poglejte v ogledalo in izberite samo en modni dodatek.

Moda je kot arhitektura, bistvo je v pravem razmerju. Telo je videti dobro, če mu damo dober okvir, poudarja Coco. Ženska naj se obleče udobno in v pravih razmerjih. Če smo dobro proporcionalno oblečeni, se počutimo tako, kot bi nosili drugo kožo.

Ženska, ki ne nosi parfuma, nima prihodnosti. Prihodnost bo vsekakor prišla, s parfumom ali brez, pravi Coco, vendar bo s parfumom malce lepše dišala. Ko so jo vprašali, na kateri del telesa naj si ženska nanese parfum, je odgovorila: "Tja, kjer želite, da vas nekdo poljubi."

Najboljša barva na celem svetu je tista, ki je dobro videti na vas. Ne glede na to, katera barva je v modi in ne glede na to, kaj govorijo modni strokovnjaki, za vsakega od nas je najboljša in najlepša barva, ki je nam najdražja. Če se ne morete odločiti, katera barva je najprimernejša za vas, izberite med belo in črno. Bela in črna nikoli nista in ne bosta šli iz mode.

Oblecite se slabo in ljudje si bodo zapomnili obleko, oblecite se brezhibno in ljudje si bodo zapomnili žensko. Še vedno je najbolj pomembno, kakšno držo telesa ima ženska. Če vladamo s stilom, ga bodo sprejeli tudi drugi. Zato po nasvetu Coco potegnite ramena nazaj in korakajte sigurne vase, pa vas bodo tudi drugi sprejeli in si vas zapomnili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija