KAKO GLASOVATI? Koprčani lahko do nedelje do polnoči soodločajo o uporabi sredstev iz občinskega proračuna

Koper

V Mestni občini Koper se je v okviru projekta Predlagam – odločam/Propongo – decido danes začelo glasovanje o predlaganih projektih za participativni proračun v letu 2020. Občanke in občani so v prvi fazi oddali 366 predlogov projektov, od katerih jih 147 izpolnjuje pogoje in jih je komisija za participativni proračun uvrstila na glasovanje.

Glasovanje poteka prek spletne aplikacije Consul. Glasovali bodo lahko vsi občani in občanke, ki so na dan glasovanja dopolnili vsaj 15 let starosti. Za glasovanje v spletni aplikaciji bo treba vnesti številko EMŠO in druge predpisane podatke, kar bo občanom in občankam omogočalo dostop do spletne aplikacije.

Danes začenjamo drugo fazo participativnega proračuna MOK za leto 2020. Na glasovanje se je uvrstilo 147 predlogov, o...

Posted by eKoper on Sunday, October 20, 2019

V tem časovnem obdobju bo prav tako mogoče glasovati osebno v vložišču MOK ali na sedežih krajevnih skupnosti. Pri glasovanju v vložišču ali na sedežih krajevnih skupnosti bo na lokaciji zagotovljen računalnik z dostopom do glasovalnega dela aplikacije, na voljo bo tudi tehnična pomoč.

Natančnejša navodila kako glasovati, pa so na voljo tukaj.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija