KAKO DOLGO BODO ŠE STAVKALI? Danes se bosta prvič sestala vladna pogajalska skupina in stavkovni odbor

Danes se bosta prvič sestala vladna pogajalska skupina in stavkovni odbor Policijskega sindikata Slovenije, ki stavka od 11. januarja. Minuli teden imenovano vladno pogajalsko skupino vodi državni sekretar Franc Kangler. Vlada pa je prejšnji četrtek sprejela tudi odgovor na stavkovne zahteve sindikata, ki bo izhodišče za pogajanja.

Policijski sindikat Slovenije je sklep o napovedi stavke zaradi kršitve določb stavkovnega sporazuma vladi, ministrstvu za notranje zadeve in policiji poslal 22. decembra. Še pred začetkom stavke so se v skladu z zakonom o stavki 8. decembra predstavniki notranjega ministrstva sestali s stavkovnim odborom, ki pa so ga seznanili s stališčem, da po njihovem do kršitve stavkovnega sporazuma ni prišlo in da je napoved stavke preuranjena, tudi nepotrebna, saj sta tako ministrstvo kot vlada izkazala interes za ustrezno ureditev statusa policistov.

Kot izhaja iz odgovora na stavkovne zahteve se je o nekaterih stavkovnih zahtevah vlada pripravljena pogajati, a pri prvi zahtevi, povezani s primerjalno analizo vrednotenja delovnih mest za uniformirane poklice in višjim uvrščanjem delovnih mest in nazivov policistov v plačne razrede na njeni podlagi, za zdaj vztraja pri svojem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija