Kako dolgo bo še sameval Kanin?

Posočje

Mestni svetniki občine Bovec so imenovali devetčlansko delavno komisijo, ki bo pomagalo županu Siniši Germovšku pri sprejemanju odločitev glede prenove smučišča Kanin.

Zadeve okrog komisije so se sicer precej zapletale. Potem ko župan komisije ni imenoval več kot leto dni, so se svojo komisijo odločili predlagati svetniki. A jih je župan v zadnjem trenutku prehitel. Svetniki s skupino, ki jo je določil župan, niso bili zadovoljni in so z grožnjami obstrukcije seje dosegli, da je župan na glasovanje dal njihov predlog, ki je bil tudi izglasovan.

Bovčani so prepričani, da potrebujejo smučišče, saj je kljub temu, da ustvarja zgubo, za mesto velikega pomena. Turistični delavci v dolini se morajo  namreč zavedati, da je brez smučišča ogroženo tudi njihovo poslovanje. Tako se bodo ob morebitni ponovni vzpostavitvi smučišča borili, da bodo v prihodnje smučišču pomagali tudi lastniki restavracij in hotelov iz doline.

V vodo je sicer pred kratkim padla ponudba bovška razvojna zadruga, da bi letos pognali vsaj štirisedežnico Prevala. Kaninsko smučišče bo tako očitno samevalo vsaj še sezono ali dve.