Kako do zapeljivega pogleda?

Lepota

Med ličili je svinčnik najbolj uporabno in vsestransko orodje, ki vam omogoča doseganje več različnih končnih učinkov in s tem tudi izraznost vašega pogleda. Z njim lahko dosežemo optično večje oči  ali podaljšane, pomanjšane ali razširjene. Zavihajte rokave, sledite spodnjim napotkom in z malo prakse postanite prave mojstrice pri uporabi svinčnika za oči.

Ste si zaželele ustvariti videz mačjih oči in tako izraziti zapeljiv pogled? Z uporabo vsestranskega svinčnika za oči vam bo to popolnoma uspelo.

Podaljšana oblika oči ali mačji videz

S svinčnikom je zelo preprosto: sledite liniji, ki jo je treba prek zunanjega kotička očesa rahlo obrniti navzgor. Začnite z vrha, torej na zgornjem robu trepalnic.

Zarišite manjšo črto blizu kotička očesa. Začnite od notranjega dela proti zunanjemu. Začetek naj bo tanek in lahek, skoraj neviden, bolj kot se približujete koncu naj bo linija debelejša in polna, vendar lepo zabrisana. Nadaljujete na spodnjem notranjem delu očesa. Zopet od znotraj navzven do zunanjega kotička očesa ponovite vse skupaj z isto tehniko.

Barbara Husu je vizažistka. Med drugim organizira make up delavnice, liči za vse priložnosti (tudi na domu), individualno svetuje pri pravi izbiri kozmetike in ličil, oblikuje obrvi ... Dosegljiva je na telefonski številki 041 513 898 in na Facebook strani.

Linija naj bo zaključena kot majhen trikotnik, sestavljen navzgor, ki ustvari konico za podaljšano oko. Nanesite več slojev maskare s poudarkom na zunanjem delu trepalnic. Najdrznejše lahko za piko na i dodajo še par umetnih čopkov. Videz ali tehnika mačjih oči je med mladimi zelo zaželjena oblika ličenja.

Za velike, okrogle in malo izobčene oči

Če so vaše oči  velike, okrogle ali malo izbočene, je tudi za to obliko uporaba svinčnika zelo dobrodošla. Enostavno skrijete pomanjkljivosti te vrste. Izberite mehak svinčnik črne barve in zarišite neprekinjeno črto, ki naj bo zelo izrazita v spodnjem robu očesa.

Črna barva je odlična, saj optično pomanjša, prikrije, poglobi in oža. Make up zaključite na zgornji veki, najprej z malo svetlejšo linijo, nato izberite temno senco za oči (temno rjavo, ogljeno sivo, vijolično). Prehod naj bo tudi tu zelo lepo in čutno zabrisan. Maskaro uporabite enakomerno po celotni dolžini trepalnic.

Za majhne oči

Če so vaše oči majhne, je tehnika z uporabo svinčnika tudi zelo učinkovita in dobrodošla. Najboljši način za dosego tega cilja je svinčnik za oči svetle barve, kot so bela, svetlo roza ali bež barva.

Uporabite kajal na liniji notranjega spodnjega roba očesa.

Spodnji del veke poudarimo in zasenčimo s temnim ali barvnim senčilom. Zgornja veka naj bo svetla, lahko tudi s sijajem. Dodamo več slojev maskare na zgornje trepalnice. Zopet najdrznejše lahko dokončate postopek z uporabo umetnih trepalnic v traku.

Če vam prvič ne bo šlo gladko od rok, ne vrzite takoj puške v koruzo. Znan rek, sploh pa že mnogokrat slišan, naj zadoni še enkrat v vašem ušesu: Vaja dela mojstra.