KAJ VSE SE ZGODI, KO POMISLIŠ NA KANDIDATURO ZA ŽUPANA: "Če bi se sedaj povlekel, bi zmagali tisti, ki me ustrahujejo, na to pa ne pristajam!"

Izola

Lanskega decembra so Slovenske novice objavile članek o domnevno nepravilnem poslovanju Zdravstvenega doma (ZD) Izola, februarja pa je sledila še burna razprava izolskega občinskega sveta na to temo. Občina Izola je nato naročila izredno revizijo, s katero ima zdaj ZD polne roke dela, istočasno pa v zavodu potekajo še štiri druge preiskave. Ali kdo meče polena pod noge zdravstveni ustanovi oziroma njenemu direktorju, potencialnemu bodočemu županu Izole, Evgeniju Komljancu? Slednji se ustrahovanj ne boji in pred njimi ne bo klonil, pravi.

Kako poteka s strani Občine Izola naročena revizija poslovanja ZD Izola, smo preverili pri direktorju zavoda Evgeniju Komljancu, ki nam je povedal, da so trenutno v fazi priprave dokumentacije. "Problem je, da imamo poleg občinske revizije še štiri druge preiskave, davčno inšpekcijo, delavno inšpekcijo, preiskavo protikorupcijske komisije in sedaj še kriminalistično preiskavo." Poleg tega jim 'nagajajo' tudi nekateri mediji. "V hišo je prišla zahteva enega medija, da jim dostavimo zapisnike zadnjih 11 sej sveta zavoda ZD Izola – to je približno 3000 strani," je pojasnil direktor.

Predlog za revizijo je prišel s strani izolskega odbora stranke Desus. "Revizijo smo predlagali zaradi pisanja medijev, ki ga lahko utišajo le strokovne službe, ki so za to pristojne. Hoteli smo doseči, da se zaustavi ping-pong igra med mediji in predstavniki ZD Izola. S tem se namreč ustvarja 'fama', ki gotovo ne koristi ugledu zdravstvenega doma," nam je povedal predsednik Desus Izola Branko Simonovič.

Branko Simonovič

S tem pa so ZD Izola povzročili nemalo dela. "Cele dneve samo pripravljamo in fotokopiramo papirje, vsi smo že izčrpani in bomo morali nekako poiskati dodatno pomoč. Zaradi tega trpi redno delo. Zaposleni so mi že dali vedeti, da če se to ne neha, gredo vsi na bolniško zaradi zunanjega šikaniranja," je razmere v ZD Izola predstavil Komljanec.

Zanimivo je, da je velik interes nadzornih organov za ZD Izola in njegovega direktorja vzniknil ravno pred jesenskimi lokalnimi volitvami. Spomnimo, da se Evgenij Komljanec pojavlja med možnimi kandidati za izolskega župana. Je 'nadlegovanje' in preverjanje zdravstvenega doma politično motivirano? Komljanec je prepričan, da povezava obstaja, saj pred, denimo, sedmimi leti na obisku niso imeli skoraj nobene inšpekcije.

"Vsekakor gre tu za preplet okoliščin, na eni strani velike notranje reorganizacije v poslovanju ZD Izola in na drugi strani morebitne kandidature za župana. Tu gre za velik motiv posameznikov, ki jim moja morebitna županska kandidatura ne ustreza: najprej zaradi njihovih lastnih interesov, na drugi strani pa, ker me poznajo in vedo, kako in na kakšen način se dela, ko jaz vodim zadeve," je prepričan Komljanec.

Kot je dodal: "Ko se podaš v politiko ali to samo nakažeš, se začne dogajati marsikaj. Sploh, ko se določene strukture, ki v tem prostoru monopolistično vladajo že vrsto let, ustrašijo. Jaz osebno lahko delam z vsemi in nimam problema s tem, kdo si, čigav si. Pri meni štejeta samo sposobnost in delavnost."

Pri Komljancu se redno oglašajo kurirji 

Komljanec se je ozrl tudi v preteklost in razkril nekaj nečednosti: "Pred leti, ko je bil župan Izole Tomislav Klokočovnik, so mi svetovali, naj kot direktor ZD Izola odstopim, pa bo vse v redu. Jaz sem odstopil, oni so pa skoraj uničili ZD Izola." Podobno se dogaja tudi zdaj. "Razni kurirji mi posredno in neposredno prinašajo sporočila, da kaj mi je tega treba – se mešati v politiko –, saj imam vse, da bo po volitvah vse tako kot zdaj, da se zame ne bo nič spremenilo. Jaz jim odgovorim, da tokrat ne gre zame. Če bom kandidiral, bom ravno zato, da ne bo vse tako, kot je bilo do sedaj. Angažma okoli tega, da ne kandidiram, je res strahovit. Deležen sem ustrahovanja preko preiskovalnih organov kot tudi prijaznih svetovanj 'prijateljev'," je povedal Komljanec.

Komljanec se je pred kratkim aktiviral tudi na družbenih omrežjih. 16. februarja je odprl svoj Facebook profil, na katerem se povezuje z Izolani in Izolankami ter med drugim obvešča o aktualnih temah, ki se tičejo tako ZD Izola kot same občine, ter doživel velikanski odziv. Slednjega pripisuje "polnemu kufru ljudi". "Ljudje imajo dovolj vsega, strank, politike izključevanja, praznih obljub, zakulisnih igric itd. Želijo si nekoga, ki na mizo položi vse pluse in minuse in prevzame odgovornost s polnim priimkom in imenom. Z Izolo živim že 51 let. Pri meni vedo, da bodo lahko rekli: 'Poslušaj ti Evc, kaj pa je to, kaj se greš, to pa ni v redu' ali pa: 'To si dobro izpeljal, gremo na pijačo'."

Ne bo podlegel ustrahovanju 

Se je potemtakem dokončno odločil, da se bo podal v boj za županski stolček? "Veliko ljudi pogojuje sodelovanje z gibanjem PONOSNI NA IZOLO z mojo kandidaturo za župana. Zato se sedaj intenzivno ukvarjam s prestrukturiranjem dosedanjih obveznosti in dejavnosti in razmišljam, kako bi bilo, če bi bil izvoljen," je povedal Komljanec, ki je prvo konkretno odločitev že sprejel. Na majski skupščini Slovenskega ortodontskega društva ne bo več kandidiral za še tretji mandat predsednika.

"Kandidatura za župana postaja vse bolj realna, kajti, če bi se sedaj povlekel, bi tisti, ki me želijo ustrahovati, uspeli, na to pa ne pristanem," je še zaključil Komljanec.

Deli novico:

IZOLAN |  11 .05. 2018 ob  21: 39
Večkrat sem omenil, da je prometna ureditev v Občini Izola, s par izjemami seveda in nekaj lepotnimi korekcijami, enaka tisti leta 1999.

Sedaj so končno nekaj naumili. Ali so to drobtine z gospodarjeve mize...tik pred V O L I T V A M I? Sami ocenite. :P

Menim pa, da si s tako predlagano prometno ureditvijo, ki bi naj bila celostna, sami sebi kopljemo grob, saj je realizacija le te tako daleč, da bo prej prišel Godo ali kdo drugi....
Zakaj? Namreč, v vseh dosedanjih aktivnostih teh ali onih funkcionarjev je bil izgovor ta, da ni denarja in da smo "revna občina". Alora, zdej bo denar za vse to in ga bo dovolj ker so V O L I T V E pred vrati...al..? Samo bi rad razumel.

Po drugi strani pa, si ne bi upali in hoteli še več od naše Izole? Res potrebujemo takšne voditelje, ki odkrivajo topolo vodo? Še otrok v OŠ, ko opravi izpit za kolo, ve, da kolesarske poti so v Izoli O M E J E N E in N E V A R N E.

Komentirajte še drugi, saj je prav, da si izmenjamo mnenja. :)

Mladi se moramo zavedat, da smo lahko in da moramo (!) v naši Izoli biti mi del rešitve.
PNI |  18 .04. 2018 ob  19: 20
Vozite previdno!
Udba  |  18 .04. 2018 ob  15: 46
Udba udarila po tistih ki kaj delajo ... če bi Komljanec delal minus, bi bilo vse okej. Bolj si uspešen bolj te tlačijo.
24ur |  18 .04. 2018 ob  14: 07
Kupnina od prodaje družbenega premoženja na računu Socialnih demokratov
Ljubljana, 17.04.2018,

Primer danes že porušene Goričarjeve vile v Slovenskih Konjicah kaže na to, da Socialni demokrati oziroma predhodnice niso le olastninili nepremičnin, ki so bile formalno v lasti Zveze komunistov (kar trdijo danes v stranki), ampak tudi služili s tistimi v družbeni lasti. itd...
Izolan |  18 .04. 2018 ob  13: 18
-2
Vsi imamo minuse in pluse ma kar je nesramno je nesramno!
DOSLEJ |  18 .04. 2018 ob  13: 17
SO BILI VSI IZOLSKI ŽUPANI SKORUMPIRANI.
Emi |  18 .04. 2018 ob  11: 03
11
Če velja za ministre in poslance, zakaj ne velja tudi za občinske svetnike da odstopijo, ko se ugotovi, da imajo črne gradnje.
Marič ima v Šaredu črno gradnjo družinske hiše, ravno tako Simonovič na Markovem hribu velik vikend, kjer lahko tudi stanuje....in potem so v Desus-u pošteni, pod pretvezo, da skrbijo za upokojence polnijo svoje žepe.
Sram jih je lahko. Nonoti pokvarjeni, senilni.
gugalnica |  18 .04. 2018 ob  10: 48
ma tip je ceu superkmet! si je naredil vikend na kmetijski zemlji HAHAHAHA

http://www.primorske.si/2014/12/14/simonovicu-je-uspelo,-kar-pravim-kmetom-tezko
ttt |  18 .04. 2018 ob  10: 31
Simonovič črno graditelj
@Nikad dosta |  18 .04. 2018 ob  10: 25
Simonovič je tudi glavni tajnik Desusa, tudi to je plačano.
Dobi svojo penzijo.
Dobi plačo za bit glavni tajnik v LJ
In dobi sejnine: v SBI je predsednik sveta, v Komunali izola je nadzorni odbor in verjetno še kje ki se nam niti ne sanja

Tam okoli 4000 sigurno potegne vsak mesec


Nikad dosta | včeraj ob 13:16 7-

Kaj ni Branko tudi član v nadzornem odboru Komunala Izola? Samo od tega pade 500 eurou na mesec za sejo. Dobi svojo pokojnino plus še ena pokojnina zraven ... Ma kolko ta človek zasluži
Dzani  |  18 .04. 2018 ob  09: 29
Me dej simonovic skini se ze enkrat sam a nevidis da vsakic zgubis....
DelavskeBrigade |  18 .04. 2018 ob  09: 14
NOBEN ME NE KLIIICEEEE!!!!11
1