KAJ STORITI, ČE PARKOMAT 'POJE' DENAR? Marjetica Koper v primeru napake svetuje tole

Koper

Bralec nas je opozoril na prakso nekaterih parkirnih avtomatov Marjetice Koper, ki v primeru napake pri vnosu denarja, le-tega preprosto zadržijo in ga torej uporabniku ne vrnejo. Kot je znano, postopek določa, da se najprej vnese registrska oznaka vozila, šele zatem pa opravi plačilo. V Marjetici Koper svetujejo, da se jih v tem primeru obvesti na 080 6256, da nevšečnost odpravijo.

V primeru, ko se oseba zmoti in v parkomat najprej vstavi denar, se zna zgoditi, da avtomat denar preprosto 'poje' in ga ne vrne"Da avtomat enostavno samo pogoltne denar, brez možnosti preklica postopka v primeru, da smo se zmotili pri postopku, se mi zdi enostavno nezaslišano in je milo rečeno "kraja"," razočarano ugotavlja bralec, ki se mu je ob plačevanju parkirnine to zgodilo. 

V Marjetici Koper pojasnjujejo, da po zagotovilih dobavitelja "parkomati vračajo denar, v kolikor je le-ta bil vstavljen pred vnosom registrske tablice", vendar ne izključujejo možnosti, da kateri od novih parkomatov "mogoče ne deluje pravilno"

"V tem primeru vas vabimo, da nas obvestite na brezplačno številko 080 6256 in tako morebitne nevšečnosti lažje sproti odpravimo," svetujejo uporabnikom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
olor |  11 .01. 2024 ob  13: 39
Bilo je malo pred božičem na parkirišču na pomolu Ukmarjev trg, plačal, pokazalo se je da se listek printa a listka ni bilo. Poklicali na številko ki je na tabli napisana. Po nekaj časa zvonenja se oglasi zaspan glas. Ko mu to povemo da je verjetno zmanjkalo papirja za izpis, je rekel pač da se to naredi. Ko pridemo čez uro na parkirišče in nekaj časa opazujem ljudi, ker se jim ponavlja isto. Pristopim in možakarju povem da nič ne bo naj pokliče. Bog ve koliko ljudi je vplačalo, a odgovorni ne da bi popravili napako. Zagotovo je nekdo odgovarjal na pripombe ljudi, ja ja . Ko bi bil popovič, bi to zagotovo laufalo kot je treba, tem se pa hebe.
manemebasat |  09 .01. 2024 ob  13: 06
-6
, kolikor je le-ta bil vstavljen ? ? ? ?
Kuli7 |  09 .01. 2024 ob  11: 41
23
Leto nazaj sem na tržnici plačeval parkirnino zal 1 eur, vrgel sem kovanec od 2 eur. Razlike mi ni vrnilo. Mi je pa napisalo na računu, da je preplačilo za 1 eur.
V hiški od Marjetice zraven, so mi odgovorili, da se zgodi in da mi ne morejo vrniti 1 eur. Da naj drugič samo povem vzdrževalcu in mi bodo upoštevali 1 uro parkiranja. Neverjetno res. Po nekaj mesecih je račun seveda zbledel, vendar so mi verjeli zgodbi. Še dobro, da je bilo samo 1 eur in sem lokalec. Vsekakor slaba izkušnja. Da ne govorim o novih parkomatih na touch screen z vnosom registrske, polomija. Bogi noniči. Za njih je ta avtomat kot ponovitev mature. Vsekakor je porabljen čas ob avtomatu 5x daljši kot prej.
vseved |  09 .01. 2024 ob  10: 28
-16
Ta njoko zna pisat proteste, ne zna pa prebrat navodil na parkomatu. Ali pa jih ne razume,tudi če jih prebere,kar je bolj verjetno.