KAJ SO POKAZALE ANALIZE VODE? Na Rižanskem vodovodu zagotavljajo, da je tudi po obilnem deževju neoporečna

Koper

V Rižanskem vodovodu Koper vse od železniške nesreče z razlitjem kerozina v Dolu pri Hrastovljah redno izvajajo vzorčenje vode na mineralna olja, so danes zagotovili v sporočilu za javnost. Ob tem so sporočili še, da tudi po obilnem deževju voda iz Rižanskega vodovoda ostaja neoporečna.

"Iz dosedanjih laboratorijskih analiz vode izhaja, da onesnaženja s kerozinom ni bilo zaznati. Tudi po obdobju obilnih padavin ter posledično povečanega izpiranje vodonosnika reke Rižana v vzorcih surove vode ni bilo zaznati onesnaženja s kerozinom," pravijo na Rižanskem vodovodu Koper.

Pogostost vzorčenja je prilagojena dnevnim odvzemom vode iz vodnega vira reke Rižana in potovalnim časom surove vode, in sicer od zajema vode na izviru Zvroček do vodarne Rižana v Cepkih, z namenom, da se v primeru zaznave onesnaženja surove vode ustavi odjem in onemogoči dovod onesnažene vode na naprave za prečiščevanje vode v vodarni Rižana ter do končnih uporabnikov, so danes še sporočili iz Rižanskega vodovoda. Ob tem so pojasnili, da pogostost vzorčenja izvajajo na vsake štiri ure, podnevi in ponoči, ob delavnikih, med vikendi in tudi med prazniki.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija