KAJ SKRIVA SLAVKO IVANČIĆ: Čudne igre v KS Portorož?

Piran

Na Krajevno skupnost (KS) Portorož smo pred časom naslovili nekaj vprašanj v zvezi z upravljanjem njihovega premoženja. Po dobrem tednu smo sicer prejeli odgovor, a niti na eno zastavljeno vprašanje nismo dobili konkretnega odgovora. Zakaj toliko enigmatičnosti oziroma kaj skriva Slavko Ivančić?

Konec junija smo se obrnili na KS Portorož z nekaterimi vprašanji glede stavbe v njihovi lasti v centru Portoroža, kjer ima KS tudi sedež in svoje prostore, nekatere dele stavbe pa oddaja. Gostilna Oštarija zaseda večji del prostorov, namenjenih oddaji, med drugimi sta poleg tudi Turistično združenje Portorož in Obala nepremičnine.

Pred kratkim je po naših informacijah prišlo do obnove ali podaljšanja pogodbe za omenjeno gostilno. Na KS Portorož smo naslovili vprašanja, ali je bil izveden razpis, kje in kdaj je bil objavljen, kakšni so bili razpisni pogoji in za kakšno ceno so na koncu oddali prostore. Vprašali smo jih tudi, koliko ponudb je prispelo, kdo se je prijavil nanje in kdo je bil izbran.

Izpostavili smo tudi izobešene reklamne table in LED pano, ki 'krasijo' stavbo. Zanimalo nas je, kdo upravlja te oglaševalske prostore  krajevna skupnost ali morebitni najemniki? A konkretnih odgovorov tudi na ta naša vprašanja nismo dobili.

Vprašanja so bila preobsežna?

Vprašanja smo poslali 26. junija in po dveh dneh dobili odgovor predsednika KS Portorož Slavka Ivančića, da so prejeli novinarska vprašanja v zvezi z upravljanjem premoženja KS Portorož. "Ker gre za veliko vprašanj, vas vabimo na pogovor v tajništvo KS Portorož," je zapisal. Po prejetem odgovoru smo predlagali, naj si vzamejo čas in naj odgovore pošljejo do srede, 4. julija, če so mnenja, da so vprašanja zanje preobsežna in zaradi tega nanje niso uspeli pisno odgovoriti.

In res, točno 4. julija smo prejeli elektronsko pošto, pod katero je podpisan Slavko Ivančić, a niti na eno naše zastavljeno vprašanje ni bilo lucidnega odgovora:

"V zvezi z vašimi vprašanji vam sporočamo, da so vsi postopki, ki so bili v Krajevni skupnosti Portorož izvedeni v zvezi z razpolaganjem nepremičnin in drugim stvarnim premoženjem, s katerim upravlja Krajevna skupnost, izvedeni v skladu z vsakič veljavno zakonodajo v Republiki Sloveniji. Krajevna skupnost Portorož z nepremičninami in premoženjem, ki ga upravlja, upravlja in razpolaga v skladu z veljavnim Zakonom o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti, Uredbo o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti in seveda Zakona o javnem naročanju (prej Zakon o javnih naročilih). Tako je Krajevna skupnost Portorož postopala tudi v primeru oddaje restavracije in v primeru drugih razpolaganj. Vsi postopki, na katere se nanašajo vaša vprašanja so zaključeni in v postopkih izbire ni bilo ugotovljenih napak in nezakonitosti. Zaradi varovanja poslovnih in osebnih podatkov vam podrobnejših podatkov v zvezi z razpisi ne moremo posredovati," se je glasil odgovor.

Iz odgovora ni razbrati, kdo je najemnik, ki naj bi mu podaljšali pogodbo, oziroma za katero restavracijo gre to lahko na podlagi odgovora lahko le ugibamo. Kljub temu pa je to jasno vsakomur, ki se sprehodi mimo stavbe (fotografija spodaj). Ime tistega, ki si lasti oziroma oddaja oglaševalske panoje, pa je, kot kaže, še večji tabu, saj ti v odgovoru niso niti omenjeni.

Na koncu pa je sledil, lahko bi rekli, posmehljiv zaključek: "V upanju, da vam je naš odgovor odgovoril na vaša vprašanja, vas vljudno pozdravljamo." Z drugimi besedami: kot da krajani Krajevne skupnosti Portorož nimajo nikakršne pravice izvedeti, kam gre njihov denar oz. kako ga v njihovem imenu upravlja Slavko Ivančić. Ali je to v interesu javnosti ali ne, presodite sami.

Deli novico:

jlz |  18 .09. 2018 ob  11: 56
Odgovor je pa res izmuzljiv in slabo napisan: izvedeni, izvedeni; upravlja, upravlja;... v primeru drugih razpolaganj (?); .. z vsakič veljavno zakonodajo (?) Kaj je predsednik 20 let? Ta boljša pa je ta: ...Zaradi varovanja poslovnih in osebnih podatkov... Saj menda niste zahtevali EMŠA, DŠ, številko čevljev, koliko ima kdo morda ljubic, ali je kakšen član gej in podobno. Ve se, kako se to mora delati v javnem sektorju. Ej, Ivančič, predsednik KS je častna funkcija, takle odgovor pa nič ne kaže na to. Tudi odgovor ni transparenten....
jlz |  18 .09. 2018 ob  11: 40
Imam predlog. Seje sveta KS so javne, to ve tudi predsednik. Torej poglejte na oglasno desko (med drugim bi morali biti tudi zapisniki javni!!), povprašajte kdaj bo prva seja po dopustih in bodite prisotni. Prav tako so/morajo biti seje odprte tudi za novinarje. Pripravite se, zahtevajte podatke, zahtevajte pojasnila nadzornega odbora, če kaj dela sploh itd., itd. Možnosti je nešteto - na spletu tudi najdete Statute KS in Pravilnike o poslovanju, kjer boste videli, da ne govorim brez veze.....
ZUPAN |  17 .09. 2018 ob  16: 29
Fakina za župana................................................
Hotani |  15 .09. 2018 ob  11: 01
Sej se ve kaj se dela v portorozu
Dani |  15 .09. 2018 ob  01: 12
Tam kjer je denar so zmeraj spletke.
Prinorka |  14 .09. 2018 ob  20: 27
Potegni črto.... čez politiko, Slavko!
kazi izgled |  14 .09. 2018 ob  19: 19
Eho | včeraj ob 23:466-
@kazijo izgled | danes ob 20:02

Kam naj ga postavijo, na Šentjane. Smiselno je, da je v Portorožu na stavbi v kateri domuje turistična pisarna. To dvoje gre skupaj.

@Eho:
govora je o tabli Agraria, Slovenica, Obala. To kazi izgled te arhitekturne lepotice.
OKOLJE PIRAN |  14 .09. 2018 ob  16: 10
-12
RADOJKOVIĆA ZA ŽUPANA
Žurant iz Izle |  14 .09. 2018 ob  15: 10
-2
Kdajpa se bo kaj spet žuralo v Portorožu in kako priti do tja z vsemi blokadami teh zombijev, ki jih je celo po nudističh ful od Sečovelj do Lazareta. Same as it EVEr was-Talkingheads- P.s. V Izoli je obupno že celih 30 let bo kmalu. Shizofrenija na udaru, a še ga pijejo.
PORTOROŽANI |  14 .09. 2018 ob  14: 08
Kmalu boste Hotani saj imaste Hota na vladi že kar nekaj let.
bralec |  14 .09. 2018 ob  12: 20
Veste kaj je še bolj čudno pri nas na obali? Da ima javna cesta znak STOP ali prepovedan promet - dovoljeno samo za stanovalce?
bralec |  14 .09. 2018 ob  12: 19
Veste kaj je še bolj čudno pri nas na obali? Da ima javna cesta znak STOP ali prepovedan promet - dovoljeno samo za stanovalce?
1