KAJ SE DOGAJA NA CELJSKEM? Že drugič v dveh dneh voznik poskušal povoziti policistko

Kronika

Celjski policisti so zjutraj med opravljanjem maratona nadzora hitrosti obravnavali 25-letnega voznika osebnega vozila, ki je v naselju Prekopa pri omejitvi 50 kilometrov na uro, vozil 84 kilometrov na uro. Po opravljeni meritvi ga je policistka poskušala ustavitvi, a voznik tega ni upošteval in je zapeljal proti njej, policistka pa je odskočila.

Kot so danes sporočili s Policijska uprave Celje, je policistka odskočila na avtobusno postajališče, saj bi drugače omenjeni voznik trčil vanjo. Voznik ji je v neposredni bližini iz vozila pokazal sredinec in s pospešeno hitrostjo odpeljal naprej po regionalni cesti v smeri proti Celju. Policista sta se odpeljala za njim. Po slabem kilometru vožnje je voznik ustavil ob potoku Bolska in peš pobegnil čez potok. V nadaljevanju pa so ga izsledili žalski policisti.

Zaradi ugotovljenih cestnoprometnih prekrškov, kot je vožnja s prekoračeno hitrostjo v naselju, vožnja neregistriranega in nezavarovanega vozila, za katero ni bil opravljen tehnični pregled, uporaba registrskih tablic, ki so bile izdane za drugo vozilo, neuporabe varnostnega pasu in neupoštevanja znakov policistke so policisti zoper voznika uvedli prekrškovni postopek, oglobili pa ga bodo z 2620 evri. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi bodo voznika tudi kazensko ovadili.

Voznik je sicer imel veljavno vozniško dovoljenje, na katerega pa ima vpisan ukrep prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja z odložitvijo.

To pa ni edini incident z vozniki, ki se je v zadnjem dnevu zgodil na Celjskem. Včeraj zjutraj je dogajanje v Celju je zaznamovala divja vožnja voznika osebnega vozila znamke BMW, ki je na območju Kidričeve, Kovinarske in Mariborske ceste, Opekarniške ulice ter drugih ulic na območju Hudinje v Celju ogrožal sebe in druge udeležence cestnega prometa. Na Mariborski cesti v Celju je celo vozil v nasprotno smer, so včeraj dopoldne sporočili iz Policijske uprave (PU) Celje.

V dodatnem sporočilu so dogajanje podrobneje pojasnili. Policisti so voznika poskušali ustaviti na Kidričevi ulici, a voznik policijskih znakov za ustavljanje ni upošteval in je z neprilagojeno hitrostjo odpeljal v smeri proti Hudinji. Med begom pred policisti je na več križiščih prevozil rdeče luči, pri poskusu preprečitve uradnega dejanja je zapeljal proti policistki, ki je uspela odskočiti, tako da je ni poškodoval, je pa poškodoval policijsko vozilo. Voznika so nato okoli 7.15 prijeli na Ulici bratov Dobrotinškov, ko je poskušal pobegniti peš.

Današnje jutranje dogajanje v Celju je zaznamovala divja vožnja voznika osebnega vozila znamke BMW, ki je med 7. in...

Objavil/a Policijska uprava Celje / Police Directorate Celje dne Ponedeljek, 19. april 2021

Gre za 37-letnega Celjana, ki so ga policisti v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi cestnoprometnih prekrškov in kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete. Tokrat je vozil brez vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu vozilo zasegli, na vozilu pa je imel nameščeni dve različni ukradeni registrski tablici.

Zaradi nevarne vožnje ga bodo policisti kazensko ovadili, prav tako ga bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ter zaradi posesti ukradenih registrskih tablic, so še navedli na PU Celje, kjer informacije o dogajanju še zbirajo in bodo, če se bo tako izkazalo, ovadbo še dopolnili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija