KAJ SE BO ZGODILO LETA 2023? Jumbo plakati razburkali Slovenijo, izvedeli smo, za kaj gre (FOTO)

Slovenija

"Zakaj 2023 z vprašajem?", "Zakaj ti plakati?", "Kaj je njihov namen?", "Je povezano s politiko?", se v minulih tednih sprašujejo mnogi. Jumbo plakati, ki so preplavili Slovenijo, so med ljudmi in na socialnih omrežjih sprožili veliko zanimanja, v digitalni obliki pa se oglasi vrtijo tudi na nacionalnih in komercialnih televizijskih programih. Da bi potešili radovednost in razkrili skrivnost, smo poklicali podjetje Škerjanc iz Materije, naročnika domiselnega oglaševanja. 

Kot nam je pojasnil direktor podjetja, Mitja Škerjanc, ki so ga preplavili klici radovednežev, zakaj plakati s številko 2023 in vprašajem, vprašaj pri letnici 2023 nakazuje na turbulentne čase, čase negotovosti, ki jih živimo, ko gredo vse cene, med katerimi materialov in energentov, v višave. "Torej, v letu 2023 ne vemo, kaj pričakovati. Zato ta vprašaj. Poleg cen negotovost vnaša še pandemija – v letu 2021 smo namreč mislili, da bo leto 2022 dobro leto, pa ni bilo, zdaj pa tudi ne vemo, kaj še sledi."

Nekateri so pomislili, da gre pri oglaševanju za politično potezo v času oblikovanja nove vlade, torej, da se naročnik sprašuje, kakšna politična prihodnost nas čaka, a Škerjanc zagotavlja, da je bila kampanja oblikovana že pred aprilskimi volitvami in z njimi ni povezana.

V sklopu oglaševalske kampanje so v podjetju Škerjanc sicer izoblikovali dva tipa plakatov: enega z zgolj letnico 2023 in drugega z akcijo meseca, garnituro Vegas. "V letu 2022 smo ponudili garnituro Vegas po posebni ceni, ne vemo pa, kaj bo v prihodnjem letu, če bo cena lahko ostala takšna, kaj bo z dobavami, kako se bodo gibale cene surovin, energentov, nafte, elektrike in tako naprej," razmišlja Škerjanc.

Poleg akcijske ponudbe vrtne garniture Vegas, lahko v podjetju Škerjanc najdete še celo paleto različnih miz in stolov ter si z njimi polepšate teraso. Opremijo vse, od domačih vrtov do teras gostiln, barov in kmečkih turizmov. Strankam svetujejo pri izbiri opreme, barv in skladnosti glede na prostor uporabe. Naročene izdelke tudi dostavijo in montirajo. "V kolikor imate posebne želje, vam bomo prisluhnili in skušali zadovoljiti še tako neuresničljivo željo," zagotavljajo.

V podjetju Škerjanc zagotovo vedo, kaj delajo. Gre za družinsko podjetje z dolgo tradicijo na področju proizvodnje in prodaje pohištva, predvsem stolov in miz iz različni materialov – na trgu je prisotno že od leta 1993. Zaposluje 50 ljudi, od tega 40 v Sloveniji in 10 na Hrvaškem.