KAJ POČNETA DRAGO KOS IN LJUBO VOLMUT NA MARJETICI KOPER? Preiskovala naj bi tole

Koper

V središču preiskave koprskih kriminalistov se je znašlo komunalno podjetje Marjetica Koper, in sicer zaradi nakupov dveh vozil v času, ko je podjetje vodil Gašpar Gašpar Mišič, danes direktor komunalnega podjetja Okolje Piran. Marjetica Koper naj bi zdaj pričela poslovno sodelovati s podjetjem R.U.R., ki ga vodi Drago Kos, in nekdanjim koprskim kriminalistom Ljubom Volmutom. Spomnimo, Volmut naj bi s Kosom v preteklosti že sodeloval.

Informacije, ki smo jih dobili od naših virov, smo preverili pri Marjetici Koper. Vprašali smo, ali so res pričeli sodelovati s podjetjem Draga Kosa oziroma z nekdanjim kriminalistom v pokoju Ljubom Volmutom. Če informacija drži, nas je zanimalo, za kakšno sodelovanje gre in kolikšna je vrednost sklenjene pogodbe o poslovnem sodelovanju?

V Marjetici Koper so potrdili, da poteka kriminalistična preiskava zaradi nakupov tovornjakov pri podjetju EKO LUX d.o.o. v letih 2015 in 2017.

"Vodstvo Marjetice Koper se je odločilo za forenzično analizo omenjenih javnih naročil, ker istočasno poteka kriminalistična preiskava teh poslov. Preverjajo se zahteve po tehnični ustreznosti dobavljenih dveh tovornjakov s strani naročnika ter ustreznost teh vozil s cestno prometnimi predpisi. Za izvedbo te analize je Marjetica Koper najela podjetje R.U.R. d.o.o., katerega zastopnik je Drago Kos," pojasnjujejo v koprskem komunalnem podjetju.

Drago Kos

Kot še dodajajo v Marjetici, je bil izveden postopek evidenčnega naročanja skladno z zakonom in internimi pravilniki. Za Kosovo podjetje naj bi se odločili na osnovi "ugodne cene in izvrstnih referenc".  Vrednost pogodbe znaša 5.000 evrov.

Kot je razvidno iz javno dostopnih podatkov, je EKO LUX celjsko podjetje, ki se ukvarja s prodajo komunalnih programov, med drugim komunalnih vozil. Konkretnejših pojasnil, kaj naj bi bilo narobe s kupljenima tovornjakoma, iz Marjetice niso posredovali.

Ljubo Volmut (na fotografiji desno)

Kos je podjetje R.U.R. ustanovil skupaj s Stanojem Dodićem. Pred dvema letoma se je znašel v središču pozornosti zaradi domnevno izredno dragega svetovanja NLB banki od leta 2014, ko naj bi za uro storitve računal 218 evrov. V javnost so takrat pricurljala tudi imena ljudi, ki naj bi pred domnevno sporno pogodbo z NLB, sodelovali s Kosom in se znašli na njegovi "plačilni listi". Predvsem se je postavljalo vprašanje, za kakšne storitve oziroma informacije je Kos plačeval "policiste sumljivega slovesa".

Med ostalimi se je takrat omenjalo ime nekdanjega koprskega kriminalista Ljuba Volmuta, ki se je – spomnimo –, znašel v navzkrižnem ognju z nekdanjim koprskim županom Borisom Popovičem. Slednji je namreč v dveh televizijskih oddajah dejal, da ima "Kos honorarno zaposlenega bivšega šefa kriminalistične policije v Kopru, ki je kriv za ves kriminal, ki se v Kopru dogaja". Zadeva je končala na sodišču.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martina |  02 .10. 2020 ob  13: 23
@Istriano
Na marjetici imajo tudi novega odvetnika Marka Pavletiča, ki so mu v roku 14 dni nakazali kar 21.000 eur in še pogodbo za pavšal 1440 eur na mesec so mu dali. Toliko o pravnikih na marjetici in izčrpavanju podjetja s strani direktorja Briševca
Tine |  02 .10. 2020 ob  13: 12
Kriminalistična preiskava za marjetico koper pomeni, da bivši kriminalist Volmut preiskuje kamione... hahahaha... sploh ne vejo, kaj se dogaja. Vse kaže na ti, da bo kmalu potekala kriminalistična preiskava zoper direktorja marjetice Briševca, ki javna sredstva preliva v zasebna podjetja "prijateljev"
Tiramola  |  02 .10. 2020 ob  11: 14
Delavci.
Prišel bo račun za plačilo banan in pršuta.
Sorboreee
Istriano |  02 .10. 2020 ob  08: 31
20
Kaj ni nobenega pravnika zaposlenega na Marjetici, da morate zapravljati denar za Kosa? Presneta banda nesposobna!
Ivan |  02 .10. 2020 ob  00: 17
15
Kaj pa kakšno besedo o tem zakaj s tem v zvezi poteka kriminalistična preiskava, kaj se jim očita?