KAJ PIŠE V OPOROKI ŠABANA ŠAULIĆA? Pred družino skril bančni račun z vrtoglavim zneskom

Svet

Pokojni Šaban Šaulić, kralj srbske narodne glasbe, ki je februarja letos umrl v prometni nesreči v Nemčiji, je uspel pred družino skriti pomemben bančni račun, za katerega ni vedel nihče. Njegovo preostalo premoženje, za katero je družina vedela, je sicer veliko in v oporoki je določil, kaj komu zapušča.

Šaban Šaulić je umrl v hudi prometni nesreči, ko se je vračal z nastopa v Nemčiji. In prav tam naj bi imel odprt skrivni bančni račun, na njem pa privarčevana dva milijona evrov.

Kot je srbski portal Skandal povedal Šaulićev prijatelj, je za upravljanje njegovih financ skrbela njegova soproga Gordana. Vodila je moževe poslovne sestanke, se dogovarjala za nastope in gostovanja ter navsezadnje odločala, kaj bo naredila z njegovimi honorarji. A Šaulić je del denarja shranjeval 'na stran', ne da bi za to vedel kdorkoli od družinskih člano. Po besedah prijatelja, naj bi bil sicer nesebičen človek, ki pa je želel poskrbeti za družino, za vsak primer, 'če se mu karkoli pripeti'. In prav Šaulićev prijatelj je vdovi povedal za skrivni račun.

Bančni račun v eni od nemških bank je še vedno zapečaten, poročajo srbski mediji. Šaulić naj bi denar privarčeval za čas svoje upokojitve, ker ni želel biti v breme svojim otrokom. Na računu naj bi bile vse shranjene 'napitnine' z romskih porok in tega denarja se nikoli ni dotikal.

Zvezdnik je pred smrtjo sicer napisal oporoko, v kateri je vilo vredno milijon evrov zapustil soprogi Gordani, hišo v srbskem naselju Krčedin vnukom, otrokom pa tri stanovanja v Beogradu. Za upravljanje z vsemi financami na tekočih računih naj bi pooblastil soprogo, šlo naj bi za približno pol milijona evrov denarja na 'znanih' računih.

Šaulić je preminil v prometni nesreči v Nemčiji, ko se je po koncertu peljal na letališče in je v njegov avto trčil vinjen 34-letni Nemec brez vozniškega dovoljenja. Takoj po nesreči so ga prepeljali v bolnišnico, a so bile poškodbe prehude za preživetje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stric iz ozadja |  06 .06. 2019 ob  09: 31
kjessi: Očitno, ga moraš ti prebrati ponovno. Denar je skril pred vsemi (tudi najbližjimi družinskimi člani). A ga je prijavil pristojnim? To je vprašanje. Vsekakor vsi dobro vemo, kako gredo zadeve pri "kulturnikih" in kako se z njimi "opere" ogromno denarja.... tudi pri "šprtnikih" je podobno... In ja, g. pokojni ni zagotovo nobena izjema glede tega... Sicer to je druga tema. Nedvoumno je denar "SKRIL", pred kom pa je drugo vprašanje.
kjessi |  05 .06. 2019 ob  23: 32
-1
stricu iz ozadja predlagam, da prebere članek, potem sere.
Stric iz ozadja |  05 .06. 2019 ob  14: 01
Davčni utajevalec in pralec denarja?