KAJ PA VI MENITE O TEJ PESMI? Nova kantavtorica na sceni je v celoti plod umetne inteligence (VIDEO, ANKETA)

Svet

Kantavtorica Anna Indiana (AI) je izdala svojo prvo pesem, pri tem pa sta vsaj dve posebnosti – tako pevka kot njena glasba sta v celoti plod umetne inteligence.

Anna Indiana je umetno ustvarjena glasbena umetnica, ki se je nedavno pojavila na omrežju X (nekdanji Twitter). Njene začetnice, AI, označujejo njeno poreklo, saj je vse od njenega videza do njene glasbe narejeno z umetno inteligenco, torej s tehnologijo AI.

Ob njenem videu, ki prikazuje Anno med snemanjem pesmi v glasbenem studiu, je pripisano: "Pozdravljen svet! Sem Anna Indiana in sem pevka in kantavtorica. Tukaj je moja prva pesem Betrayed by this town. Vse, od tonalitete, tempa, akordov, not, melodije, ritma, besedila do moje podobe in petja je samodejno generirala umetna inteligenca. Upam, da vam je všeč."

Pesem je pop balada, besedilo pa govori o tem, kako so dekleta sedela v kavarni, pila čaj in razmišljala o moških, ki so jih izdali.

So pa mnenja različna. Kot kaže, ljudje niso preveč navdušeni nad pesmijo, še manj pa nad idejo o uporabi umetne inteligence namesto človeške ustvarjalnosti. Tudi komentarji so zgovorni. "Nihče na svetu si tega ne želi", "Lep prikaz, kako bi glasba zvenela, če bi odstranili vso ustvarjalnost in strast. Prepričan sem, da bo moja mikrovalovna pečica to poslušala."

"Včasih sem mislil, da je umetna inteligenca grožnja, zdaj pa več ne" in "Nihče na svetu si ne želi te tehnologije. Uporabite AI, da si olajšate delo, ne pa, da uničite dejavnosti, v katerih uživamo." "To so smeti," pa je bil neposreden eden izmed komentatorjev, poroča Index.hr.

Tudi glasbenik James Blake se je spotaknil ob video in cinično zapisal: "To me je spravilo v jok. Toliko sem navdušen nad prihodnostjo."

Kaj pa vi menite o glasbenem izdelku? Povejte nam svoje mnenje v spodnji anketi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Shriba |  04 .12. 2023 ob  11: 56
Zadnjih 20 let je produkcija pop in rock glasbe dosegla zelo mizeren nivo. Umetna inteligenca je nadaljevanje te mižerje, kar se v komadu sliši.
Ljudje pa itak konzumirajo vsako škovaco, ki jim produkcijske hiše ponudijo.