KAJ PA, ČE V TUJINI ZBOLIM ZA COVID-19? Ni nujno, da vaše komercialno zavarovanje krije ta strošek

Slovenija

Potniki in dopustniki naj pred odhodom v tujino preverijo, katere stroške zdravljenja krijejo njihova komercialna zavarovanja, saj ni nujno, da vključujejo stroške zdravljenja zaradi covida-19. Na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) pa zavarovance pozivajo, da evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja naročijo pravočasno.

Evropska kartica je brezplačna in jo je mogoče enostavno naročiti na spletni strani ZZZS ali prek sms-sporočila. Je pa nanjo treba čakati med štiri in sedem delovnih dni. Z evropsko kartico namreč v državah EU, Evropskega gospodarskega prostora in v Švici zavarovanci dobijo nujne in potrebne zdravstvene storitve na evropsko kartico, če obiščejo zdravnika v javni zdravstveni mreži. Prav tako imajo to možnost tudi v Združenem kraljestvu do konca leta.

V državah, s katerimi ima Slovenija sklenjene meddržavne sporazume, imajo zavarovanci pravico do nujnega zdravljenja pri zdravnikih, ki so v javni mreži, pri čemer uveljavljajo evropsko kartico in pripadajoči spremni dopis. V Avstraliji pa je treba k evropski kartici priložiti potni list, so na ZZZS pojasnili pred začetkom dopustniške sezone. Pri tem so na ZZZS pozvali ljudi, naj pri sklenitvi komercialnih zavarovanj preverijo drobni tisk, ali jim polica krije zdravstvene storitve, povezane z epidemijo covida-19, saj jih več zavarovalnic ne krije.

NOVA STANOVANJSKA SOSESKA MOMENTO V IZOLI: 175 moderno oblikovanih stanovanj na izjemni lokaciji - izkoristite priložnost, rezervirajte posvet na info točki!

Moderno zasnovana stanovanjska soseska, ki se bo nahajala v Izoli na območju Livad, predvideva gradnjo 175 stanovanj v izmeri od 50 do 250 kvadratnih metrov uporabne površine. Soseska vila blokov oziroma manjših stolpičev bo ponudila visoko kakovost bivanja z ločenimi vhodi in dvigali, estetsko oblikovana, istočasno pa tudi funkcionalna stanovanja, ki bodo z umeščenostjo v samo mesto in z zeleno okolico, prinesli kakovost bivanja sredi mesta, na odlični lokaciji, praktično sredi obalnih mest.

Tako je na primer pri komercialnem zavarovanju Coris, ki ne krije stroškov zaradi epidemije, prav tako ne Generali zavarovanje za tujino. Tudi pri Zavarovalnici Sava izpostavljajo, da zavarovanec v tujini ne more uveljavljati pravic, če se njegove težave nanašajo na obolevnost za covidom-19. Zavarovalni pogoji namreč izključujejo vse obveznosti zavarovalnice za stroške asistenčnih storitev v primeru pandemij, ki jih razglasi Svetovna zdravstvena organizacija.

Pri Vzajemni pa so kmalu po razglasitvi pandemije sprejeli odločitev, da pri zdravstvenih zavarovanjih za tujino prevzamejo kritje stroškov zdravstvenih storitev zaradi posledic okužb s covidom-19, in sicer za vse obstoječe zavarovalne pogodbe in tiste, ki bodo sklenjene in podaljšane do konca septembra. Vsem, ki bodo celoletno zavarovanje za tujino obnovili ali sklenili na novo do 30. septembra, bodo ponudili 50-odstotni popust.

Tudi pri Zavarovalnici Triglav paketno zavarovanje za tujino kritja zaradi epidemije in pandemije covida-19 ne izključuje. "Zavarovanci lahko tako uveljavljajo kritje v primeru, če v tujini zbolijo za katerokoli boleznijo, tudi zaradi okužbe z novim koronavirusom," so navedli. Ob tem so opomnili, da zavarovanje ne krije stroškov, ki zavarovancu nastanejo, ker je moral ostati v karanteni, ker je bil v stiku z okuženim, sam pa ni zbolel.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija