KAJ ORGAZEM MOŠKEGA POVE O NJEGOVI OSEBNOSTI? Samozavest med rjuhami ni vedno tisto, kar si predstavljate pod tem izrazom

Trendi

Ja, tudi moški imajo težave z orgazmom, ki največkrat vključujejo prezgodnji izliv. Gre za izliv semena pred penetracijo ali tik po njej, ki ga fant ali moški ne more nadzorovati. Orgazem zelo hitro sledi penetraciji, ponavadi med obema ne mine niti trideset sekund. Najdejo pa se tudi takšni, ki lahko vzpostavijo erekcijo, uživajo v spolnem odnosu, a ne morejo doživeti orgazma. Čeprav si to želijo. Madžarski strokovnjaki so omenjene težave pripisali specifični motnji in ugotovili, da samozavest med rjuhami ni vedno tisto, kar si večina predstavlja pod tem izrazom. Preverite, kaj so odkrili.

Prezgodnji izliv

Večina fantov in moških bo v določenem življenjskem obdobju, verjetno ne zgolj enkrat, in brez očitnega razloga, doživela prezgodnji izliv. Težava navadno izgine sama od sebe, z leti in z izkušnjami, prav tako nenadno, kot se pojavi. Mladi in neizkušeni fantje, posebej pa tisti, ki s svojim spolnim življenjem začnejo kasneje, kot je običajno, in tudi tisti, ki jim primanjkuje samozavesti, imajo pogosteje prezgodnji izliv.

Zapozneli izliv

Spolni odnos lahko traja dlje časa in moški se trudi doživeti orgazem, a ga preprosto ne more. Običajno spolni odnos zaključi izčrpan in osramočen. "Čeprav je motnja dokaj pogosta, le malo moških ve, da obstaja," je za britanski Mail Online pojasnil strokovnjak za zdravljenje težav na področju spolnosti dr. Tobias Köhler iz Illinoisa.

Zapozneli izliv se lahko pojavi pri moških, ki so nekoč potrebovali od tri do štiri minute, da bi dosegli vrhunec, nato pa nenadno opazijo, da za izliv potrebujejo tudi 15 minut ali več. V nekaterih primerih pa je zapozneli izliv stalno stanje, s katerim se moški spopada od svojega prvega spolnega odnosa.

Madžarski strokovnjaki so omenjene težave pripisali specifični motnji in ugotovili, da samozavest med rjuhami ni vedno tisto, kar si večina predstavlja pod tem izrazom. Rezultati študije so pokazali, da so moški, nagnjeni k prezgodnji ejakulaciji, pogosteje spolni narcisi oziroma osebe, ki med seksom navadno mislijo le na svoje potrebe.

Beseda narcisizem izvira iz grškega mita o Narcisu, ki se je zaljubil v lastno podobo v tolmunu in nazadnje umrl od hrepenenja, ki ga njegova podoba ni  mogla potešiti.

Znanstveniki so obenem ugotovili, da so moški, ki težko dosežejo orgazem, prav tako bolj verjetno spolni narcisi. Ti posamezniki so pokazali tudi višje stopnje avtoseksualnosti, pri kateri posameznik čuti privlačnost do samega sebe, torej gre za avtoerotične težnje. V tem primeru ima raje spolne izkušnje s samim seboj (samozadovoljevanje) kot z drugimi.

Vendar pa je profesor David L. Rowland, avtor študije, poudaril, da narcisizem ni edini vzrok in da so lahko odgovorni tudi drugi dejavniki, poroča The Sun.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija