KADROVSKA ROŠADA V POLICIJI: Boštjan Lindav odhaja, zamenjal ga bo Senad Jušić

Slovenija

Vlada je na današnji seji razrešila v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava in na njegovo mesto imenovala Senada Jušića, so potrdili v vladnem uradu za komuniciranje.

Senad Jušić (levo) in Boštjan Lindav (desno). Foto: policija.si

Jušić je višji policijski svetnik na Generalni policijski upravi. V preteklosti je bil med drugim pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper.

Več bo na novinarski konferenci po seji vlade pojasnil novi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, ki je danes vladi tudi predstavil svojo ožjo ekipo.

Da bo novi minister za notranje zadeve na čelu policije zamenjal Boštjana Lindava, se je sicer v javnosti omenjalo dlje časa. Da se obeta menjava na vrhu policije, je nakazal tudi Poklukar, ko je v torek po izvolitvi na ministrski položaj in prevzemu poslov glede usode Lindava pojasnil, da "je danes na funkciji, jutri je nov dan".

Lindav je sicer mandat vršilca dolžnosti nastopil na predlog Bobnarjeve ob začetku mandata aktualne vlade. Nato pa mu vlada kljub predlogu tedanje notranje ministrice Tatjane Bobnar ni podelila polnega mandata na tem položaju, kar je med drugim botrovalo njenemu odstopu decembra lani. Med razlogi za odstop je namreč Bobnar navedla domnevne politične pritiske in vmešavanje v delo policije ter dejala, da ji je dal predsednik vlade Robert Golob "jasno vedeti, da Lindav ni izpolnil pričakovanj in ni opravil čiščenja policije".

Tudi Lindav je v svojem poročilu, ki ga je pripravil na zahtevo predsednika vlade, ocenil, da se vpliv politike na delo policije kaže predvsem pri zahtevah po kadrovanju in razreševanju določenih oseb mimo ustaljenih pravil. Golob je tedaj očitke zavrnil ter zagotovil, da nihče tako iz njegovega kroga kot tudi ne iz katerega koli kroga Gibanja Svoboda ni vplival ali poskušal vplivati na kakršne koli kadrovske posege v policiji. V sredo pa je zatrdil, da je izbira ekipe izključno v pristojnosti ministra.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  25 .02. 2023 ob  11: 10
-1
Dobro za Istro.
En balkanc manj.
Gre v Ljubljano.