KACIN VLIL UPANJE: "Po velikonočnih praznikih morda zagon nekaterih gospodarskih panog" (VIDEO)

Slovenija

Vlada pripravlja ukrepe, da bi lahko omogočila zagon nekaterih gospodarskih panog takoj po velikonočnih praznikih, če se bo pozitiven trend glede naraščanja števila obolelih s koronavirusno boleznijo nadaljeval, je danes povedal uradni govorec vlade Jelko Kacin.

"Delamo na tem, da bi lahko vlada še ta teden proučila ukrepe, ki bi omogočili zagon nekaterih panog gospodarstva, in to že takoj po velikonočnih praznikih, če se bo ta pozitiven trend nadaljeval - če med veliko nočjo ne bo prišlo do prevelikega, ali pa sploh ne, porasta števila bolnikov, ki potrebujejo nego v bolnišnicah, sploh intenzivno nego," je na novinarski konferenci povedal Kacin.

Kateri so ti ukrepi, še ni mogel razkriti, saj usklajevanja še potekajo, potrebna bo tudi seja vlade na to temo. Ko bo vlada o njih odločila, jih bodo predstavili javnosti.

Ljudje se sicer omejevalnih ukrepov držijo, to potrjuje tudi število novih okužb, ki ne narašča tako strmo kot prejšnji teden, je dejal Kacin. "Še vedno pa nismo v trendu padanja števila okužb, torej nismo v fazi, ko okužb ne bi bilo. Zato dajmo vsi skupaj potrpeti in vzdržati teh nekaj tednov, da epidemijo skupaj premagamo," je pozval.

Vlada sicer intenzivno usklajuje ukrepe za drugi paket pomoči za blaženje posledic epidemije. Premier Janez Janša tako danes na Brdu pri Kranju o ukrepih razpravlja s sindikati, sestala se je tudi skupina pod vodstvom ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janeza Ciglerja Kralja, poleg tem s sindikati je govora tudi o ukrepih v izobraževanju in na področju sociale, je povedal Kacin. Sklepe današnjih razprav bodo predstavili na novinarski konferenci v torek ob 11. uri.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  07 .04. 2020 ob  07: 45
čim se pojavi na TV spet padem v depresijo....ko pride še Krek pa bi prav rabil en šus
Kukuruz |  06 .04. 2020 ob  20: 08
Ajde malo teorije zarote
Kitajska kot hitrorastoca drzava vsekakor kotira da bo v prihodnosti postala svetovna velesila in se povzpela na sam vrh.
Americani imajo 19 trilionov dolga od tega dolgujejo Kitajski 1.7 trilionov.V primeru da denarja ne bodo zmogli vrnit bo Kitajska prevzela Alasko za svojo drzavo.
Morda je nakljucje hotelo da je virus izbruhnil prav na Kitajskem,vsekakor pa kot sem zasledil se je zbrala skupina odvetnikov iz zda ki bodo sli v tozbo z kitajci za 17 trilionov zaradi zastoja gospodarstva in ogrozanja zivljenj drzavljanov.
Je morda kdo podtaknil flaskico z virusom?