KACIN SE JE POSLOVIL V SVOJEM SLOGU: "Moral sem biti govorec, po sili razmer pa tudi strelovod in še amortizer napadov na vlado" (VIDEO)

Slovenija

Dosedanji vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je z današnjim dnem nastopil funkcijo državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade, pristojnega za cepljenje. Vodenje novinarskih konferenc je tako že danes prevzela njegova dosedanja namestnica Maja Bratuša. Na današnji novinarski konferenci je v novi vlogi sodeloval tudi Kacin.

Jelko Kacin

Kacin je nastop na novinarski konferenci izkoristil za dolgo zahvalo svojim sodelavcem v zadnjih desetih mesecih, ko je opravljal delo vladnega govorca, ki po njegovih besedah ni enostavno. "Zadnjih deset mesecev sem opravljal kar tri naloge hkrati, saj sem moral biti govorec, po sili razmer pa tudi strelovod in še amortizer napadov na vlado, ki jo je velik del javnosti pred desetimi meseci pričakal na nož," je dejal Kacin.

V desetih mesecih so po njegovih navedbah organizirali 215 novinarskih konferenc in na njih gostili več kot 400 sogovornikov.

Še posebej se je zahvalil prvemu možu NIJZ Milanu Kreku za "vsako nočno izmenjavo podatkov, gradiv, ocen, grafov in pogledov med polnočjo in 2. uro zjutraj".

Maja Bratuša

Za konec se je zahvalil naslednici Maji Bratuša, ki ga je tudi v preteklem obdobju občasno nadomeščala, in to ko je bil "celo dvakrat po en dan na dopustu". Državljane je prosil, naj jo sprejmejo: "Nobene potrebe ni, da bi tudi ona postala strelovod, kot sem bila sam."

Zaključil pa je z besedami: "Maja, jaz sem končal, hvala za vse, mikrofon je odslej le vaš."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
 |  18 .01. 2021 ob  18: 11
na jok mi gre, ker je tako ubogi!!! za nagrado bo sedaj sedel zraven prvega mučenika , zbiral prijave za cepljenje in pisal tabele.... mogoče se bomo prijavili na tviterjujQuery112308454164226048649_1610987621780?? ....nepreklicno odstopljeni bi za hec lahko objavil še njegovo plačo...
hribi |  18 .01. 2021 ob  16: 44
Samo umreti se mora, ne pa biti govorec. Kar naprej trosi oslarije. Hvala, da ga ne bo več. Prepotentnež.
Obala1 |  18 .01. 2021 ob  15: 30
z drugimi besedami moral je igrat idiota ker je njemu šlo dobro od rok ...toliko se je vživel v vlogo, da nisi več razumel ali igra ali je to on
Ištrijan |  18 .01. 2021 ob  14: 03
Ogabno!