KACIN O MNOŽIČNEM TESTIRANJU UČITELJEV IN VZGOJITELJEV: "Kdor ne bo naredil hitrega testa, v šoli ne bo učil"

Slovenija

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je danes na novinarski konferenci dejal, da vlada pripravlja množično testiranje, s katerim bi vikend po novem letu, torej še pred ponovnim odprtjem šol in vrtcev, testirali ključni del učiteljev, ki učijo prvo triado osnovne šole, ter vzgojiteljev.

"Kdor ne bo naredil hitrega testa, v šoli ne bo učil," je Kacin dejal na vprašanje, ali bi bilo smiselno hitre teste uvesti tudi v šolah.

Po njegovih besedah naj bi ključni del zaposlenih testirali čez vikend 2. in 3. januarja, da bi se potem lahko aktivirali. "To je zahtevna akcija, ki nas čaka," je dejal.

Po napovedih ministrice za izobraževanje Simone Kustec izpred dobrega tedna dni se bodo po "najbolj idealnem načrtu" 4. januarja v šole vrnili učenci prvega triletja osnovne šole, v večjem obsegu bi se odprli tudi vrtci, z delom pa morajo po sklepu ustavnega sodišča začeti tudi zavodi in šole za otroke in učence s posebnimi potrebami. Ponovoletno testiranje bi torej zajelo zaposlene na teh segmentih.

Če želimo odpreti šole, moramo izboljšati epidemiološko sliko, je ob tem danes še dejal Kacin.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
magik |  27 .12. 2020 ob  19: 49
Obala1...dovolj dolgo me že bereš, torej, tudi veš kaj menim o samooklicani vladni eliti.
Obala1 |  27 .12. 2020 ob  17: 05
@magik ti si zaslužiš da imaš takšno vlado ki bo delala kaj bo hotela in terorizirala lasten narod ...naše dolžnosti? a ne bi rajše začeli od dolžnosti države ( ki je zato tudi plačujemo, posebno tisti iz realnega sektorja )? a ni bilo lažje to preprečiti kot iti v deal z velikimi igralci, ali definirati stroko in poslušati nasvete ( ne pa enega družinskega zdravnika, enega urologa in enega vodovodarja )... glej, obstajalo je ogromno solucij da ne bi do tega prišlo, izbrali so splošno konfuzijo, paniko in teror nad narodom ...in potem še naj bi poslušal o dolžnosti? dej no .....
magik |  27 .12. 2020 ob  13: 52
4ugoketo, Obala1
Pravice gor, dol in nasploh.... kaj ni dovolj je tega?
Ob dejstvu, da nam gre ZELO SLABO v tej covid situaciji, bi bilo bolje, da se končno začnemo zavedati, da imamo poleg pravic tudi DOLŽNOSTI!
Naša dolžnost je med drugim, da čim prej omogočimo odprtje šol, sprostitev čakalnih vrst v zdravstvu, poskrbimo za starostnike.....
4ugoketo |  27 .12. 2020 ob  13: 28
ČUDNO, da ljudje na take izjave ne reagirajo zelo odločno in ogorčeno.
po katerem zakonu nas lahko nekdo prisili na neželjene medicinske posege,
kot so testi, cepiva in podobno?
nam bo g. Kacin osebno dal odpoved in plačeval odškodnine do pokojnine?
mene bi bilo sram,
prenašati tako neumna in nevarna stališča vlade.
Obala1 |  26 .12. 2020 ob  22: 08
10
Najprej nas ta njegovi od samostojnosti do zdaj okradejo do konca, potem nas oropajo za eno leto življenja In potem si se vzame pravico da pogojuje nastop na Delo z testiranjem ...rajsi pejdi delat družbo tvojemu prijatelju Bavcarju na Dobu ter vezni se svojega šefa In dejte nam mir nekaj deset let