K NAM PRIHAJA POLARNI MRAZ: Niti dnevne temperature se ne bodo dvignile nad ničlo, zapihala bo močna burja!

Slovenija

Najdlje bo oblačnost vztrajala na Primorskem. Jugozahodni veter bo oslabel. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15, v severni Sloveniji okoli 7 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V petek se bo od zahoda postopno pooblačilo. V zahodnih in južnih krajih bo popoldne začelo rahlo deževati. Zapihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo okoli 0, v severni Sloveniji do -5, ob morju 4, najvišje dnevne od 7 do 13, na severozahodu okoli 3 stopinje Celzija.

Obeti

V soboto bo oblačno, dež se bo razširil nad vso Slovenijo. Meja sneženja bo sprva visoko, le na območju Julijskih Alp in zahodnih Karavank bo lahko snežilo do dolin. Popoldne, zvečer in v noči na nedeljo se bo hladilo, meja sneženja se bo spuščala. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. V nedeljo bo oblačno, padavine bodo oslabele in postopno ponehale. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem burja.

Vremenska slika

Nad Britanskim otočjem ter srednjo in vzhodno Evropo je obsežno ciklonsko območje. Od zahoda priteka k nam topel in prehodno bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo razmeroma sončno, nekaj več oblačnosti bo predvsem ob severnem Jadranu. V petek bo v krajih vzhodno od nas še deloma jasno, drugod se bo postopno pooblačilo. Dopoldne bo občasno deževalo predvsem v Kvarnerju, popoldne pa tudi v krajih zahodno od nas. Krepil se bo južni do jugozahodni veter.

Biovreme

Danes bo vremenska obremenitev prehodno popustila, v petek čez dan pa se bo ponovno krepila.

"Na skrajnem severu in vzhodu Evrope so leto 2024 začeli s hudim mrazom. Na Švedskem je bila izmerjena najnižja temperatura v zadnjih 25 letih, živo srebro se je spustilo do -43,6 stopinje Celzija. Ker je v tem delu Evrope na začetku januarja le malo sončeve svetlobe, marsikje tudi popoldne beležijo pod -30 stopinj Celzija," so zapisali na Meteoinfo Slovenija.

Dodali so, da tudi pri nas lahko kmalu pričakujemo bolj zimsko vreme. Občutno hladnejši zrak se bo proti našim krajem začel spuščati konec tedna. Ob približevanju hladne fronte bo nad Italijo in Jadranom nastal ciklon, ki nam bo v soboto in nedeljo prinesel večjo količino padavin. V visokogorju bo lahko zapadlo več kot pol metra snega. Precej verjetno bo tanka snežna odeja v nedeljo prekrila tudi nekatere nižine.

???? Na skrajnem severu in vzhodu Evrope so leto 2024 začeli s hudim mrazom. Na Švedskem je bila danes izmerjena najnižja...

Posted by Meteoinfo Slovenija on Srijeda, 3. januar 2024.

"Po prehodu hladne fronte bo k nam nekaj dni pritekala polarna zračna masa. Od ponedeljka do srede se marsikje niti dnevne temperature ne bodo dvignile nad ničlo. Da bo občutiti še nekaj stopinj manj, kot jih bodo kazali termometri, pa bo poskrbel severovzhodni veter. Na Primorskem bo pihala močna burja."

"V ponedeljek in torek bo lahko predvsem na vzhodu še naletaval sneg. Sledili bodo precej jasni dnevi z mrzlimi jutri. V krajih s snežno odejo se bodo temperature spuščale tudi pod -10 stopinj Celzija," so zaključili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija