JUTRI NOVO POSLABŠANJE, KMALU TUDI SOLIDNA OHLADITEV: Kakšno bo vreme za Sladko Istro?

Koper

Po včerajšnjem celodnevnem deževju smo danes deležni lepega in sončnega vremena. Izkoristite današnje popoldne, saj se jutri ponovno obeta poslabšanje. Napoved za vikend pa še visi v zraku.

Sreda popoldan bo na Obalo prinesla poslabšanje s padavinami. Te so najbolj verjetne zvečer in v noči na četrtek. Temperature se bodo povzpele do 21 stopinj Celzija, napoveduje Valter Grizančič z vremenskega portala Ciklon. Deževju bosta sledila suha in precej sončna četrtek in petek. Živo srebro bo čez dan doseglo 23 stopinj Celzija, jutranje temperature pa se bodo gibale med 15 in 18 stopinj.

Kakšno bo vreme za vikend, ko bo Koper gostil 11. mednarodni festival sladic Sladka Istra, si Grizančič še ni upal napovedati. "Napoved za vikend še malo visi v zraku. Kot kaže, bomo na robu vremenske motnje, kar pomeni izmenjavo sonca in oblakov, kakšna ploha ali kaplja dežja pa ni izključena v bližini Obale."

Valter Grizančič

Več možnosti za manjše padavine napoved trenutno kaže za nedeljo, a bo ta po vsej verjetnosti negotova do zadnjega. Vseeno bodo pa vsaj temperature prijetne, gibale se bodo med 21 in 24 stopinj Celzija. Tudi morje se ta teden še ne bo ohladilo pod 20 stopinj Celzija, imelo jih bo okrog 22. 

Ohladitev nam grozi v naslednjem tednu. "Prihodnji teden kaže, da bodo dežniki potrebni, možna bo tudi kar solidna ohladitev v začetku oktobra, ko se lahko meja sneženja spusti pod 1500 metrov," je še dodal Grizančič.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija