JUTRANJA TELOVADBA: Piran vsako leto bolj oranžen

Piran

Prihodnjo soboto, 1. septembra ob 8. uri bo Tartinijev trg v Piranu zopet v znamenju oranžne barve, že 10. bo tam namreč potekala jutranja vadba oranževcev iz Društev Šola zdravja. To leto na osrednjem mestnem trgu pričakujejo 1400 telovadcev.

Tradicionalno srečanje iz leta v leto že desetič organizira Podružnica Društva Šola zdravja - Obala, pri letošnjem jubilejnem dogodku pa so se posebej aktivirali prostovoljci domače piranske skupine.

Letos na Tartinijevem trgu pričakujejo priližno 1400 članov iz vse Slovenije, skupin pa je čez 160 in so razširjene po vseh 12-ih statističnih regijah v 68-ih občinah. Dogodek je del nacionalnega projekta "Slovenija v gibanju", ki združuje vse športno-rekreativne prireditve in redne vadbe po Sloveniji. 

Vaje po metodi 1000 gibov

Zbrane bo nagovoril župan Občine Piran Peter Bossman in predsednica Društva Šola zdravja Zdenka Katkič. Program Društvo Šola zdravja podpira Ministrstvo za zdravje RS in je del aktivnosti Nacionalnega programa Dober tek Slovenija, s katerim želimo izboljšati prehranjevalne in gibalne navade prebivalstva, zato na tem jubilejnem srečanju pričakujemo nagovor tudi z njihove strani. Jutranjo vadbo bo že deseto leto zapored vodil Nikolay Grishin, ruski zdravnik in manualni terapevt, ki je tudi sestavil vaje po metodi 1000 gibov in je idejni vodja in ustanovitelj Društva Šola zdravja.

Deli novico: