JUTRANJA NESREČA PRI TUBLJAH: Silovito trčila kombinirano vozilo in tovornjak, voznik ukleščen (FOTO)

Kronika

Že zjutraj je počilo na Primorskem. Ob 6.43 sta pri naselju Tublje pri Hrpeljah trčili kombinirano in tovorno vozilo, poroča uprava za zaščito in reševanje. Kot so nam potrdili na Policijski upravi Koper, sta se v nesreči lažje poškodovala voznik kombiniranega vozila in njegov sopotnik.

Na glavni cesti med Tubljami in odcepom za Rožice sta zjutraj trčila voznik kombiniranega vozila, državljan Slovenije, ki je vozil iz smeri Kozine proti Obrovu, in nasproti vozeč voznik tovornega vozila, državljan Hrvaške. V silovitem trčenju sta bila voznik in sopotnik v kombiniranem vozilu telesno poškodovana, voznik pa je ostal ukleščen v zveriženi pločevini, piše na spletni strani PGD Materija.

Prometno nesrečo je po prvih podatkih zaradi neprilagojene hitrosti na snegu povzročil voznik kombiniranega vozila, ki ga je pričelo zanašati in je trčil v sprednji levi del tovornega vozila, katerega je zasukalo čez vozišče, so sporočili s PU Koper. 

Zaradi nesreče je bila glavna cesta Kozina–Obrov do 10.20 zaprta za ves promet, nato je ta proti Kozini stekel izmenično enosmerno. Promet je bil sproščen ob 12.15.

Gasilci ZGRS Sežana in PGD Materija so zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili osebo iz vozila in pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanih. Reševalci NMP Sežana so poškodovani osebi oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico, še piše na spletni strani uprave za zaščito in reševanje. Kot so sporočili s PU Koper, se je voznik kombiniranega vozila huje poškodal.

Na intervenciji je sodelovalo 11 gasilcev PGD Materija s tremi vozili, pet ZGRS Sežana z enim vozilom, zdravnica in medicinska sestra ZP Hrpelje, reševalca NMP Sežana, policisti PP Kozina ter PPP Koper in delavci cestnega podjetja, so še zapisali prostovoljni gasilci iz Materije. 

Deli novico:

Tepka |  21 .03. 2018 ob  13: 21
Kaksen problem ceste? Problem je v glavah ljudi. Ze v tem primeru je napisano,da je vzrok nesreci neprilagojena hitrost in nic drugega. Vsa drevesa lahko posekate,a to ne bo prav nic pomagalo,dokler bodo na cesti nestrpni in neprevidni vozniki
voznik |  20 .03. 2018 ob  08: 59
-1
Verjetno se ne bo to prav hitro rešilo, ker nihče ne upa ukrepat proti tovornjakarjem. Že vedo zakaj ne
Fika |  19 .03. 2018 ob  20: 17
Kdaj se bo rešil problem ceste Kozina-Starod?