JUNAK NA TIRIH: Voznik ustavil vlak, da bi rešil izgubljeno mopsiko (FOTO)

Svet

Voznik tovornega vlaka je rešil izgubljeno psičko, ki jo je opazil blizu železniške proge, in jo združil z lastniki. Mopsika Poppy je pobegnila, ko jo je prestrašil hitro vozeči avto v Rutlandu (Anglija) v torek zvečer. Lastnika Dawn in Ian Bain sta povedala, da sta jo iskala vso noč. Naslednje jutro je voznik vlaka Michael Jones opazil Poppy, kako se skriva ob tirih in jo uspel pobrati.

Jones je povedal, da je bilo okoli 8.20, ko je videl Poppy blizu križišča. Rekel je, da je ustavil vlak in takoj skočil iz kabine ter iskal mopsiko. Kmalu jo je zagledal, žalostno in osamljeno. "Trepetala je in gledala v tla. Preprosto nisem mogel verjeti svojim očem." Jones je Poppy prinesel na vlak, kjer je z njim sedela v kabini približno 20 minut. Nahranil jo je z rezanci in ji ponudil vodo, medtem ko se je trudil, da bi stopil v stik z njenimi lastniki.

Približno ob istem času je šla Bainova do železniškega prehoda v Oakhamu, da bi prosila osebo v signalni sobi, naj išče Poppy. Dejali so ji, da je bil kuža pravkar najden in naj se odpravi na železniško postajo v Oakhamu, kjer je bil Jones deležen posebnega dovoljenja za ustavitev vlaka, da bi vrnil psa lastnici.

Čakala je na peronu - še vedno v pižami - ko je prišel Jones. "Jokala sem, močno, in on je jokal." Bainova je dejala, da je Poppy takoj odpeljala k veterinarju, kjer so ji povedali, da nima resnih poškodb. "Ima le krvavo oko, vendar je sicer popolnoma v redu," je povedala.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija