JUBILEJNI MMS ODNESLE NOVE OMEJITVE: V Avditoriju napovedujejo, da bodo vseeno izvedli nekaj vrhunskih koncertov

Piran

Jasno je že, da bodo nove omejitve zbiranja zaradi covida-19 krojile poletne kulturne dogodke v Portorožu in Piranu. Tako ne bo niti jubilejnega 40. festivala Melodije morja in sonca (MMS), a v Avditoriju Portorož napovedujejo, da bodo vseeno izvedli nekaj vrhunskih koncertov.

Piranski občinski svetniki so na včerajšnji seji med drugim potrdili letni predlog programa Avditorija Portorož, ki pa bo po besedah njegove direktorice Dragice Petrovič zaradi novega koronavirusa v poletnem času bistveno okrnjen.

Dragica Petrovič

Tako bodo zaradi zadnje odločitve vlade, da zmanjša število ljudi, ki se smejo naenkrat družiti na javni prireditvi, na 50, prestavili festival Melodije morja in sonca, podobno usodo pa čaka tudi Portoroško noč. Pod vprašajem je tudi solinarski praznik, medtem ko bodo Piranske glasbene večere vendarle izpeljali.

Petrovičeva je sicer omenila, da bi ob obstoječih sredstvih, ki so na voljo, lahko izvedli šest do osem vrhunskih koncertov, vendar v bolj komorni zasedbi in z manjšim občinstvom.

Ob tem je direktorica portoroškega Avditorija dodala, da bodo vse skladbe, ki so jih prejeli na javni razpis za Melodije morja in sonca, prijaviteljem vrnili in bodo z njimi lahko prosto razpolagali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija