JUBILEJNA REGATA V KOPRSKEM ZALIVU: Letos so dodali še All stars tekmovanje

Koper

Kajak kanu klub Žusterna letos organizira jubilejno 30. mednarodno regato kajaka in kanuja na mirnih vodah Capris, ki bo potekala v soboto, 17. avgusta, od 8. ure dalje, v koprskem zalivu ob obali med ustjem Badaševice in Žusterno. 

Tekmam v disciplinah kajak enojec, kajak dvojec in kanu enojec na razdaljah 500 m in 200 m so letos dodali še All stars tekmovanje za VIP goste, med katerimi pričakujejo športne in druge novinarje in novinarke, predstavnike lokalne skupnosti in podjetij, ki že vrsto let podpirajo ta vodni šport.

Organizator dogodka je Kajak kanu klub Žusterna, mirnovodaški kajak kanu klub, ki je nastal kot prvi v nekdanji Jugoslaviji leta 1982 in je odtlej požel že veliko športnih uspehov, med njimi olimpijsko četrto mesto, ki ga je leta 2016 v Riu de Janeiru osvojila njihova članica Špela Ponomarenko Janjić. Letos sta skupaj s sotekmovalko Anjo Osterman iz KKK Adria Ankaran dosegli zavidljive rezultate, nadejajo pa se tudi njune udeležbe na naslednjih Poletnih olimpijskih igrah 2020, ki bodo potekale v japonskem Tokiju od 24. julija do 9. avgusta prihodnje leto.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija