JUBILANTI, KI REŠUJEJO ŽIVLJENJA: Krvodajalci na Debelem rtiču

Ankaran

V petek so v mladinskem zdravilišču RKS Debeli rtič pripravili slovesnost, ki je bila namenjena krvodajalcem. Priznanja so prejeli krvodajalci, ki so v lanskem letu darovali kri od deset do devetdesetkrat.

Vitezom krvodajalcem se je pridružil Robert Živec. Vitezinja krvodajalka, Jelka Lahajnar, je v letu 2016 darovala kri devetdesetič. Za 120-krat darovano kri je priznanje prejel vitez krvodajalec Valter Saksida, za 130- krat Sejad Sinanbegović, za 150. darovanje pa Iztok Vidmar.

V imenu Rdečega križa Koper in vseh, ki jim je kri rešila življenje ali pomagala pri ozdravitvi so se zahvalili dvema izjemnima vitezoma krvodajalcema in sicer, Marjetki Hodnik ter Otiliju Furlaniču.

Posebni priznanji sta prejeli dve koprski srednji šoli, Gimnazija Koper in Srednja ekonomsko-poslovna šola Koper.

Deli novico:

krvodajalec |  09 .06. 2017 ob  15: 21
Tudi krvodajalstvo je posel. Rdeči križ kot edini dovoljeni organizator krvodajalskih akcij na račun krvodajalcev tudi služi. Lahko pa greš sam darovat kri na transfuzijsko postajo v izolski bolnišnici. Tam te vprašajo, če si prišel sam ali so te klicali. Jaz vedno rečem, da sem prišel sam in RK se lahko obriše pod nosom za denar, ki bi ga prejeli na račun mojega darovanja krvi.
muffa |  05 .06. 2017 ob  12: 49
čestitke !!!!!!