Nekateri pico jejo s priborom, spet drugi z rokami. A po besedah italijanskega kuharja sta oba načina napačna.
JO JESTE S PRIBOROM ALI Z ROKAMI? Oba načina sta napačna, pravi italijanski kuhar
Kulinarika
Stefano Cirene, lastnik picerije Verace v Sydneyu, razkriva, kako se pravilno je pica. Kot trdi, je treba to italijansko klasiko prepogniti na štiri dele, da je podobna sendviču.
"Prvotno je bila pica ulična hrana, ki se je jedla med hojo, zato je morala biti oblikovana kot sendvič. Treba jo je prepogniti tako, da se robovi prekrijejo, nato pa še iz leve na desno. Pica mora biti mehka, nikoli ne sme biti hrustljava," pravi.
Bolj preprosto rečeno, upognite pico na pol in nato še enkrat. S tem boste preprečili, da bi vam njena vsebina spolzela s testa.
mah |
25 .06. 2018 ob 10: 46
1
Če dela focacce mogoče še lahko tako naredi, ali če ima gor košček mozzarelle in eno žlico paradižnika... Tako gre vse ven, ko ješ :/
Zdaj mi bo nek Avstralec govoril kako jest pico...ma va a kagar
kaj pa pravijo drugi italjanski picajoli? Naprimer... piza napoletana, piza genovese,... vsaka ima svojo karakteristicno izvedbo.
nekateri pravijo da se piza naseka na trikotnike, previje in je z rokami. ipd... vsak si razlaga po svoje.
nekateri pravijo da se piza naseka na trikotnike, previje in je z rokami. ipd... vsak si razlaga po svoje.
In kako potem to prepognjeno pico poješ, če ne z ROKAMI... morda z nogami?
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje z obale
Več kronike
ROMUN KRADEL NA BANKOMATIH: Bi tudi vi pomislili, da gre za tehnično napako na napravi?
T.K.
-
včeraj ob 11:41
V ISTRI HUJE POŠKODOVANI TRIJE MOTORISTI: Enega prepeljali v izolsko bolnišnico
T.R.
-
včeraj ob 11:20
Novo iz Slovenije
MARIHUANA MARŠ V LJUBLJANI: Letos poudarjajo javni interes za legalizacijo konoplje
U.G.
-
včeraj ob 21:30