JIM BO TOKRAT USPELO? Koprski javni stanovanjski sklad znova išče direktorja

Koper

Javni stanovanjski sklad Mestne občine Koper se je podal v ponovni poskus iskanja direktorja. Objavili so javni natečaj za zasedbo tega prostega delovnega mesta, zainteresirani pa imajo čas za prijavo do 1. julija. Direktor bo imenovan za mandatno dobo štirih let.

Koprski javni stanovanjski sklad je na straneh Mestne občine Koper (MOK) in Zavoda RS za zaposlovanje objavil, da išče novega direktorja, ki bo imenovan za mandatno dobo štirih let.

Med pogoji, ki jih mora bodoči direktor izpolnjevati, so navedli najmanj univerzitetno izobrazbo, vsaj osem let delovnih izkušenj, od tega pet let na vodilnih delovnih mestih podobne zahtevnosti in znanje italijanskega jezika. Kandidati morajo prijave oddati do 1. julija.

"Kandidati, ki ne izpolnjujejo natečajnih pogojev, ne bodo uvrščeni v izbirni postopek. Izpolnjevanje pogojev in strokovno usposobljenost kandidatov bo nadzorni svet presojal na podlagi predloženih dokazil in drugih listin ter razgovora s kandidati, ki bodo izpolnjevali pogoje javnega natečaja," so zapisali na stanovanjskem skladu.

Javni stanovanjski sklad MOK je brez direktorja s polnimi pooblastili vse od razrešitve Gorana Malenića decembra lani zaradi očitkov o zamudah pri uresničevanju projektov in raznih nepravilnostih. Od takrat funkcijo kot vršilka dolžnosti opravlja Mojca Hilj Trivič, ki so ji svetniki konec maja podaljšali pooblastilo za opravljanje funkcije vršilke dolžnosti do imenovanja novega direktorja, a najdlje do 19. decembra.

Kot je takrat pojasnil član nadzornega sveta Miloš Šenčur, je bilo pooblastilo potrebno sprejeti, ker bi se Hilj Trivičevi sicer mandat vršilke dolžnosti iztekel sredi junija. Medtem ko je bilo iz opozicijskih vrst slišati nekaj negodovanja. Tako je Alan Medveš iz Levice ocenil, da podaljšanje mandata za dodatnega pol leta ni dopustno ter da so že zdaj vzpostavljeni vsi pogoji za izbiro novega direktorja.

Konec februarja je nadzorni svet sklada za direktorsko funkcijo sicer izbral Miloša Milivojevića (na fotografiji zgoraj), ki pa je še pred uradno potrditvijo umaknil svojo kandidaturo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija