JELINČIČU POKRACALI VRATA: Očitno niso videli obvestila, da je lastnik oborožen

Slovenija

Na vratih hiše predsednika SNS Zmaga Jelinčiča se je v teh dneh pojavil grafit z napisom "Je suis" in podobo motorne žage. Prvak SNS je fotografijo v torek objavil na Twitterju. Gre sicer za še eno v vrsti vandalskih akcij, uperjenih proti vidnim predstavnikom politike in civilne družbe v zadnjem času.

Jelinčič je objavo na Twitterju pospremil z zapisom: "Očitno tisti, ki je packal po mojih vratih, ni videl napisa zgoraj." Že pred časom je namreč nanje namestil obvestilo, da je lastnik oborožen.

V minulih dnevih in mesecih se je sicer zvrstilo že več podobnih akcij. Tako je notranji minister v soboto zvečer na Twitterju objavil posnetek fotografije dohoda k hiši, na kateri je videti zapis "lažnivec (Hojs)". "Danes popoldan na pragu naše hiše. Nestrpnost, poblaznelost levičarjev je vse hujša," je dodal v tvitu.

V hišo občinske svetnice stranke LMŠ v Črnomlju Vesne Fabjan je 9. aprila zvečer neznanec skozi okno vrgel steklenico, ki je bila napolnjena s petrolejem. Ob tem je izbruhnil manjši požar, ki so ga domači pogasili. Policija dogodek preiskuje, politična javnost pa ga je ostro obsodila.

V začetku februarja so neznanci na fasado in vrata prostorov Zavoda Iskreni v Ljubljani narisali kljukasta križa, na vrata pa so zapisali še "korupcija?". Na cerkev Marijinega obiskanja na Cankarjevem vrhu na Rožniku so neznanci nekaj dni zatem nalepili podobo predsednika NSi in obrambnega ministra Mateja Tonina. V januarju pa je tedanjemu predsedniku DeSUS Karlu Erjavcu nekdo na vrata ograje napisal "podgana". Dejanja nestrpnosti so so v političnih krogih obsodili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  21 .04. 2021 ob  19: 38
dobro jutro lastnik ! zdaj veš, da so tudi napadalci lahko oboroženi, in zdej ?
kokodek |  21 .04. 2021 ob  13: 21
nestrpneži na oblasti sejejo nestrpnost ( janša, jelinčič, hojs ...),zato zdaj samo žanjejo, kar so sejali
pinkopalinko |  21 .04. 2021 ob  12: 01
10
očitno se storilec čoravega in senilnega starčka ne boji, tudi če ima doma brzostrelko.