JELINČIČEV APEL MINISTRU VIZJAKU: Kaj bo naredil okoljski inšpektorat, da prepreči ekološko katastrofo v Kopru?

Koper

V preteklih dneh smo poročali o okvari pri odvajanju odpadnih vod na fekalnem kolektorju in vznemirjenju, ki ga je povzročila informacija, ko je prišla v javnost, predvsem zaradi strahu pred morebitnim onesnaženjem. "Na udaru" je bilo tudi kopališče v Žusterni. Glede sanacije infrastrukture pod obalno hitro cesto je včeraj poslanec Zmago Jelinčič Plemeniti naslovil poslansko pobudo na okoljskega ministra Andreja Vizjaka.

"Že nekaj dni je v obalnih lokalnih medijih moč brati o okoljski katastrofi v koprski občini. Prav tako so forumi polni pritožb zaradi smradu in domačini se upravičeno sprašujejo, če jih čaka ena ekološka katastrofa in bo podobno kot lani ponovno omejen dostop do morja za kopalce sredi najhujše vročine in glavne turistične sezone," je v poslanski pobudi zapisal Jelinčič in dodal, da je skrajno neodgovorno, da koprska občina ne more zagotoviti, da ne bo prišlo do onesnaženja.

"Nikakor ne zadošča, da zgolj teoretično redno spremljajo in opravljajo analize. Te do zdaj niso pokazale bistvenih onesnaženj, s čimer pa se domačini nikakor ne morejo strinjati, saj je fekalni vonj postal že moteč. Hkrati ne morejo pristati, da se težava začne reševati po koncu kopalne sezone, saj je smrad že zdaj neznosen," navaja Jelinčič.

V poslanskem vprašanju Vizjaka sprašuje, kaj bo naredil okoljski inšpektorat in predvsem kdaj, glede na to, da jim je bila podana prijava. Sprašuje pa ga tudi, ali bo ukrepalo tudi okoljsko ministrstvo in preprečilo bližajočo se ekološko katastrofo, ki bo posegla tako v zdravje domačinov kot tudi v turizem, še posebej, če bo dostop do morja omejen zaradi izliva fekalij.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Cazzimperio  |  25 .06. 2021 ob  08: 27
Če v Kopru zaprejo plaže pa pojdite v Izolo. Njihova kanalizacija pelje k vam.

Ali pa v Portorož. Plaža Korotan.
japajade |  24 .06. 2021 ob  09: 28
28
Kot je dejal eden od res pravih domačinov : "Jelinčič bo tako dolgo izzival, da ne bo dolgo užival v pogledu na morje" in še pridodal, da bi bilo za prav pod tiste napise "Lastnik je oborožen" (četudi ni sodno določeno, da je lastnik) pripisati, da ni edini, ki je oborožen in da tudi Jelinčič ni imun pred virusom nekaj gramov svinca! To ni grožnja, kot bi dejal Jelinčič, kot sinonim za laž na dveh nogah, kajti grožnja je njegova prisotnost v Žusterni ze vse prebivalce na obali!
galeb |  24 .06. 2021 ob  07: 59
42
Mora pihat v zadnjico Popotu ki mu je zrihtal elitno parcelo ob morju. Popo misli da si bo pomagal pri svojih forah s tem bednikom ki je pri državnem koritu. V resnici samo še bolj neti sovraštvo do sebe in krepi moč bržančkov. Ker če obala koga ne prenese je to najprej Janša in za njim Jelinčič. Popotu nič ni jasno. Samemu sebi reže vejo.
joca amster damm |  24 .06. 2021 ob  07: 57
32
@IZOLANO,prav in korektno si napisal
kot sem že pisal ..in potem se čudi da je nezaželjen ,
res evo to je odraz slika in prilika kakšni so kontinentalci sploh ljubljančani ko pridejo na obalo

že nekaj mesecev je iz luke prišla sicer čikulečakule , ma jaz verjamem, da plemeniti (zelo plemeniti) po odstranitvi kandelabra ki je motila njegovo veduto

lobira za prepoved vplutja tovornih ladij zaradi hrupa in ker ga moti da preko njih ko sidrajo v zalivu ne vidi celotnega zaliva
in verjamem da bo dosegel slejkoprej prejkoslej
evo takšni nam krojijo usodo
ištrijanoti smo zgubili vse kar se je dalo
kot bi rekel znani italijanski filozog Fantozzi merdaccia!!!!!!!!!!
vseved |  24 .06. 2021 ob  07: 01
22
Naveza Popovič-Jelinčič bo toliko časa nabijala, da bo inšpektorat prepovedal kopanje.
IZOLANO |  24 .06. 2021 ob  06: 53
44
Žalostno, da dokler ni zgradil hiše na temu koščku istre ga ni popolnoma nič zanimalo kaj se dogaja v slovenski istri.
Zdaj pa pametuje in si prizadeva.... sramota.

Vsi so isti. levi, desni, rdeči, beli, zeleni, rjavi, zgornji, spodnji,....
Naj bo doma gor nad Črnem kalom.
štupido |  24 .06. 2021 ob  03: 43
23
"forumi polni pritožb zaradi smradu in domačini se upravičeno sprašujejo, če jih čaka ena ekološka katastrofa"

"domačini nikakor ne morejo strinjati, saj je fekalni vonj postal že moteč"

kaj hoče on povedat ? da se domačini obračajo nanj, da reši težave s smradom in onesnaženjem ? smešnice.
Obala1 |  23 .06. 2021 ob  23: 09
47
Pravi Monika, da to smrdijo njegova stara Jajca ...ma kdo je klical tega butastega zabarja dol na obalo
Piero Panin |  23 .06. 2021 ob  22: 14
24
Opazit je da se stopnjuje pritisk,vse dokler ne bo kdo namenoma sel not srat in pol bodo strokovnjaki govorili da so ves cas opozarjali na katastrofo.
Ljudje se tam kopajo vemo vsi da voda ni bog ti vedi kolko cista,ce je pac nekdo zadovoljen,je vse lepo in prav
kanarin |  23 .06. 2021 ob  22: 13
48
Zdaj ko je začel še Plemeniti mešat drek je pa dejansko zasmrdelo tudi meni. Kaj nosonja mu je mogoče že obljubil, da če bo ponovno izvoljen mu bo skinu kandelaber pred njegovo (hmmm ali pa Monikino) škatlasto bajto v Žusterni ?
kokodek |  23 .06. 2021 ob  20: 34
63
se mi zdi, da smrdi, odkar ima plemeniti hišo v Žusterni. sicer, če se strogo držimo njegovih idej, ker je tu neavtohtoni prebivalec, naj spakira v svoj kraj. merde je še največ sproduciral bivši župan.....
frikofrkic |  23 .06. 2021 ob  18: 45
61
Jelinčiču, Popoviču, Zajički in ostalim drekačem prepoved približevanja Žusterni in je pol koprske merde rešene.
1