JELINČIČ SE JE POSLOVIL: "Morda bodo razumeli čez nekaj časa kaj več" (VIDEO)

Slovenija

Prvak SNS Zmago Jelinčič se je v današnjem nagovoru prek Twitterja zahvalil volivcem za glasove, ki so jih na nedeljskih volitvah namenili SNS. Ta je po večini preštetih glasovnic prejela 1,5 odstotka glasov. Predsedniku Gibanja svoboda Robertu Golobu je ob doseženem čestital in izrazil upanje, da bo ljudi "dobro vodil in v pravo smer".

Predsednik Slovenske nacionalne stranke (SNS) Jelinčič, ki v nedeljo zvečer rezultatov volitev ni javno komentiral, se je danes v kratkem nagovoru prek Twitterja zahvalil volivcem za glasove. "Najprej se zahvaljujem vsem tistim redkim, ki so dali glas Slovenski nacionalni stranki, kajti morda bodo razumeli čez nekaj časa kaj več," je dejal.

"Vam, ki ste glasovali drugače, pa želim svetlo prihodnost. In gospodu Golobu čestitam, upam, da vas bo dobro vodil in v pravo smer," je sklenil Jelinčič. Ob video posnetku je zapisal še: "Čestitke zmagovalcu in karavana gre dalje."

SNS, ki je na tokratnih volitvah končala daleč pod parlamentarnim pragom, je na volitvah leta 2018 dobila štiri mandate v DZ, takrat je prejela 4,2 odstotka glasov volivcev.

Na nedeljskih volitvah pa je po 99,98 odstotka preštetih glasovnicah SNS prejela 1,5 odstotka glasov. Največ glasov je prejela stranka Gibanje svoboda, ki jo vodi Robert Golob. Po zadnjih podatkih je prejela 34,57 odstotka in s tem 41 poslanskih mandatov, kažejo delni neuradni izidi Državne volilne komisije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  25 .04. 2022 ob  13: 29
bo treba pljunit v roke in zidat sam naprej hišo na muletu ne pa čakat na dogovorjene glasovalne inekcije sdsa ali pa prodat kšno sliko, puškico,pštolico !